Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoe gaan wij om met gegevens van onze leden?

KNVB Media
KNVB Media
17 december 2018, 18:45

Met de gegevens van onze leden handelen wij zeer zorgvuldig. - Foto: KNVB Media

In de uitzending van Nieuwsuur op 17 december wordt stilgestaan bij hoe onder meer de KNVB omgaat met de data van leden. Met de gegevens van onze leden handelen wij zeer zorgvuldig. Hoofdzakelijk gebruiken we deze data om onze dienstverlening aan de leden zo goed mogelijk te organiseren en te optimaliseren.

Daarnaast kunnen gegevens van onze leden - onder strikte voorwaarden - gebruikt worden voor persoonsgerichte commerciële activiteiten. Bij het gebruik van deze gegevens staat het belang van de leden altijd centraal. Zo wordt er bijvoorbeeld kritisch gekeken naar de frequentie van benaderen en moet het voordelen voor de leden opleveren. Data worden hiervoor uitsluitend gedeeld met KNVB-partners. Met hen hebben we duidelijke afspraken gemaakt over het benaderen van leden voor commerciële activiteiten. De financiële baten hiervan vloeien geheel terug in het Nederlandse voetbal, de KNVB is een vereniging en heeft geen winstoogmerk.

Als KNVB hechten we veel waarde aan fair play en ook deze commerciële activiteiten zijn geheel volgens de wet en geldende regelgeving hiervoor. Leden die niet benaderd willen worden, kunnen zich daarbij altijd afmelden. Dit afmelden heeft nooit gevolgen voor het gebruikmaken van onze diensten.

Veelgestelde vragen over het gebruik van persoonsgegevens Veelgestelde vragen over het gebruik van persoonsgegevens Via deze pagina is er meer informatie te vinden. Publieksvoorlichting Publieksvoorlichting Als verenigingen of voetballers meer willen weten over hoe de KNVB omgaat met hun gegevens dan kan er altijd contact worden opgenomen.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen