Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Toezichthouders herbenoemen Jan Dirk van der Zee

KNVB Media
KNVB Media
13 april 2018, 13:15

Jan Dirk van der Zee is sinds 2015 directeur amateurvoetbal bij de KNVB. - Foto: KNVB Media

Jan Dirk van der Zee blijft ook de komende drie jaar aan als directeur bestuurder van de sectie amateurvoetbal binnen de KNVB. De Raad van Toezicht (amateurvoetbal) van de KNVB heeft Van der Zee, die al sinds april 2015 de dagelijkse leiding over het amateurvoetbal heeft, herbenoemd in zijn functie.

Van der Zee verrichtte zijn werk tot volle tevredenheid van de toezichthouders, die om tot die conclusie te komen ook hun collega’s in de Ledenraad Amateurvoetbal geraadpleegd hebben.  "Jan Dirk geeft met veel energie richting aan de verbeteringen die we voor ogen hebben", aldus Pier Eringa, voorzitter van de RvT.

"Hij koppelt daarbij een heldere visie aan een open houding. Met alle plannen, uitdagingen en ideeën die we hebben als KNVB maakt hem dat voor ons tot de ideale persoon om ons amateurvoetbal ook in de komende jaren te leiden."

Werken aan de toekomst van het voetbal

Onze maatschappij heeft het voetbal nodig en wij hebben de maatschappij nodig. In die positie werken we verder, fijn om daar voorlopig nog mee door te kunnen gaan.

"Natuurlijk ben ik blij het met het vertrouwen in mij, bij zowel de toezichthouders als bij de clubs", zegt Van der Zee. "Dat voedt bij mij als voetbalman de ambitie om door te gaan. Ik vind het hartstikke leuk om te doen; diep in het voetbal aan de toekomst van het voetbal werken. Ervoor zorgen dat er, bijvoorbeeld, elke week gespeeld kan worden."

"Dat is de kern en dat moeten we iedere week top doen. Zoals in het vrouwenvoetbal en het pupillenvoetbal, daar zijn de goede resultaten zichtbaar. Dat is niet alleen leuk, maar vooral ook zinvol. Onze maatschappij heeft het voetbal nodig en wij hebben de maatschappij nodig. In die positie werken we verder, fijn om daar voorlopig nog mee door te kunnen gaan."

De herbenoeming van Van der Zee, per 1 april 2018, geschiedt volgens de reglementen van de KNVB. Een directeur-bestuurder wordt bij zijn of haar aanstelling door het toezichthoudend orgaan benoemd voor een periode van drie jaar. Daarna kan herbenoeming maximaal drie keer plaats hebben, waarmee een directeur-bestuurder maximaal twaalf jaar in functie kan zijn.

KNV-directeuren Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee hebben een cruciale rol in het proces binnen de  KNVB om het amateur- en betaald voetbal dichter naar elkaar toe te brengen.

Rust en duidelijkheid

De RvT is verheugd te kunnen melden dat de herbenoeming een feit is. "Toen Jan Dirk drie jaar geleden aantrad, was dat na een roerige tijd. Rustig wordt het nooit in het voetbal, dat hoeft ook niet", aldus Eringa. "Maar onze directeur is er in geslaagd om binnen de organisatie de noodzakelijke rust en duidelijkheid te brengen. Daarbij heeft hij de focus nadrukkelijk gezet op het voetbal, de voetballers en de clubs."

In de afgelopen drie jaar is er een proces opgestart om amateur- en betaald voetbal binnen de KNVB dichter naar elkaar toe te brengen. Daarin heeft Van der Zee samen met Eric Gudde (betaald voetbal) momenteel een cruciale rol. Ook om dat proces te voltooien en te stabiliseren is de herbenoeming van de directeur amateurvoetbal een goede zaak, zo vindt de RvT.

Directie KNVB Directie KNVB

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen