Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voormalig directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis (65) overleden

KNVB Media
KNVB Media
21 januari 2018, 17:01

Voormalig directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis overleed zaterdag op 65-jarige leeftijd. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft het trieste bericht ontvangen dat Ruud Bruijnis zaterdag is overleden. Hij is 65 jaar geworden. Bruijnis werkte van 1978 tot 2012 voor de voetbalbond. Met het overlijden van Ruud Bruijnis verliezen de KNVB en de voetbalwereld meer dan een voetbalman pur sang.

Bruijnis begon bij de KNVB als competitieleider amateurvoetbal. In 1993 benoemde het bestuur amateurvoetbal hem tot directeur als opvolger van Han van der Zeeuw. Onder zijn bewind groeide het aantal amateurvoetballers gestaag  en dankzij een doelgerichte marketingstrategie kregen nieuwe takken van voetbal de kans zich te ontwikkelen.

Bruijnis stond daarnaast aan de basis van talloze projecten die de steeds groter wordende maatschappelijke betekenis van voetbal onderstrepen. Hij was sinds 2008 ook lid van de UEFA commissie voor zaalvoetbal en beach soccer.

Ziekte veroorzaakt vertrek


In 2011 werd Bruijnis ernstig ziek. Na behandeling en revalidatie keerde hij terug bij de KNVB om zijn werkzaamheden gedeeltelijk weer op te pakken. Ruim een half jaar later vertrok hij bij de bond. Zijn gezondheidstoestand stond niet toe dat hij voor de volle honderd procent kon terugkeren in zijn functie.

Naast zijn werk bij de KNVB, was Ruud Bruijnis ook lid van amateurvereniging Saestum. Hier bekleedde hij meerdere functies. De KNVB wenst familie en vrienden veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Persoonlijke herinnering Persoonlijke herinnering Wie een persoonlijke herinnering aan Ruud Bruijnis wil achterlaten, kan dat doen op deze pagina.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen