Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe RvC betaald voetbal KNVB benoemd

KNVB Media
KNVB Media
4 september 2017, 17:15

De nieuwe RvC betaald voetbal: Han Berger, Elsemieke Havenga-Hillen, Jan Smit, Erik Mulder en Niek Jan van Kesteren. - Foto: KNVB Media

De Algemene Vergadering Betaald Voetbal heeft maandag ingestemd met de benoeming van de nieuwe Raad van Commissarissen betaald voetbal. Jan Smit (voorzitter), Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder gaan gezamenlijk als nieuwe RvC toezicht houden op de strategie en het beleid van de sectie betaald voetbal binnen de KNVB.

Een van de eerste taken is de benoeming van een nieuwe directeur betaald voetbal. Hiervoor heeft een selectiecommissie Eric Gudde als kandidaat voorgedragen. Na consultatie en advies van de OR van de KNVB en de Centrale Spelersraad, zal de RvC de nieuwe directeur naar verwachting eind deze maand kunnen benoemen.

Expertise en ervaring

RvC-voorzitter Jan Smit: 'We zullen het vertrouwen in ons niet beschamen.'

Jean Paul Decossaux, interim directeur betaald voetbal over de benoemingen: "Wij zijn blij met dit nieuwe team. Een mooie combinatie van expertise en ervaring waarmee we samen een stevige stap op weg naar een vernieuwde en stabiele KNVB kunnen gaan zetten. Mijn collega’s en ik kijken uit naar de samenwerking."

Jan Smit, voorzitter van de RvC betaald voetbal: "De nieuwe RvC is verheugd en vereerd met zijn benoeming. We zullen het vertrouwen in ons niet beschamen, alle noodzakelijke expertise is in de RvC aanwezig om een goede toezichthouder op KNVB betaald voetbal te zijn. Ikzelf vind het mooi en nuttig om alle in het betaald voetbal opgedane ervaring aan te wenden voor het geheel, voor het algemeen belang van het voetbal."

Benoemd voor vier jaar

De nieuwe vijfkoppige RvC is benoemd voor een periode van vier jaar. Voorzitter Smit zal een termijn van drie jaar vervullen, om zo te voorkomen dat de directeur betaald voetbal en de RvC-voorzitter in dezelfde periode aftreden.

Toezichthouders Toezichthouders Bekijk de profielen van de nieuwe vijfkoppige Raad van Commissarissen betaald voetbal.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen