Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax loot Rosenborg; FC Utrecht neemt het op tegen Zenit

KNVB Media
KNVB Media
4 augustus 2017, 13:19

Lasse Schöne moet met Ajax in de play-offs van de Europa League naar Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken moeten Ajax en FC Utrecht in de play-offs zien af te rekenen met respectievelijk Rosenborg BK en FC Zenit. Dat is het resultaat van de loting die vrijdag op het UEFA hoofdkantoor in het Zwitserse Nyon werd verricht.

Ajax behoorde tot de 22 geplaatste teams en had dus min of meer een beschermde status. Dat gold niet voor FC Utrecht. Beide Nederlandse vertegenwoordigers spelen donderdag 17 augustus de eerste wedstrijd in eigen huis. Een week later, donderdag 24 augustus, volgen de returns in het Noorse Rosenborg en het Russische St. Petersburg.

Voorronde

FC Utrecht neemt het op 17 augustus in de Galgenwaard op tegen FC Zenit.

Ajax werd woensdag in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door OGC Nice, maar krijgt een nieuwe kans op Europese deelname via de Europa League. Vorig seizoen waren de Amsterdammers nog verliezend finalist in dit toernooi. Tegenstander Rosenborg is momenteel koploper in de Noorse (zomer)competitie.

FC Utrecht overleefde al twee ronden in de kwalificatiefase van de Europa League. De ploeg van coach Erik ten Hag was eerst sterk voor FC Valetta uit Malta en ontdeed zich daarna op knappe wijze van het Poolse Lech Poznan. De volgende opponent FC Zenit won in 2008, met de huidige Oranjebondscoach Dick Advocaat als coach, de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League.

Feyenoord en Vitesse

Doordat Ajax zich niet voor het hoofdtoernooi van de Champions League heeft geplaatst, is landskampioen Feyenoord dit seizoen de enige Nederlandse club op het hoogste Europese podium. De Rotterdammers stromen automatisch in de groepsfase in. Welke clubs zij daarin treffen, wordt donderdag 24 juli bekend als de loting werd gehouden.

Vitesse, winnaar van de KNVB Beker, is ook verzekerd van zes Europese duels, maar dan in de Europa League. De loting voor de groepsfase is op vrijdag 25 augustus.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen