Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Minister Schippers vraagt RIVM extra onderzoek te doen

KNVB Media
KNVB Media
7 oktober 2016, 21:37

Minister Schippers wil uit voorzorg met spoed een extra onderzoek te doen. - Foto: KNVB Media

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het RIVM uit voorzorg gevraagd met spoed een extra onderzoek uit te voeren naar de mogelijke gezondheidrisico’s rondom rubbergranulaat kunstgrasvelden. De minister geeft in een Kamerbrief toelichting over het onderzoek dat zij met spoed laat instellen naar het zogeheten rubbergranulaat op kunstgras.

Minister Schippers benadrukt in de brief dat er momenteel geen risico is voor de volksgezondheid en dat er dus geen reden is om te stoppen met voetballen op de kunstgrasvelden met rubbergranulaat. De minister geeft aan de zorgen te begrijpen naar aanleiding van de Zembla-uitzending en de vragen die gesteld worden. Dat was voor de minister dan ook de reden om meteen in overleg te gaan met het RIVM en om uit voorzorg met spoed een extra onderzoek te doen. Daarover wil Schippers de Tweede Kamer en het publiek nog voor het einde van dit kalenderjaar informeren.

Brief Minister Schippers Brief Minister Schippers Lees hier de volledige brief van Minister Schippers aan de Tweede Kamer.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen