Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax loot PAOK Saloniki; Heracles naar Portugal

KNVB Media
KNVB Media
15 juli 2016, 13:53

Davy Klaassen treft met Ajax in de voorronde van de Champions League het Griekse PAOK Saloniki. - Foto: KNVB Media

Op het hoofdkantoor van UEFA heeft vrijdag de loting plaatsgevonden voor de derde voorronde van de Champions League en de Europa League. Drie Nederlandse clubs gingen de bokalen in: Ajax, AZ en Heracles Almelo.

Ajax start het Europese seizoen in de derde voorronde van de Champions League tegen het Griekse PAOK Saloniki. De Amsterdammers spelen op 26 of 27 juli eerst thuis en treden een week later in Theassaloniki aan voor de return. Landskampioen PSV is al verzekerd van deelname aan de groepsfase van het kampioenenbal.

AZ wacht af

In de Europa League geldt hetzelfde voor bekerwinnaar Feyenoord. AZ en Heracles Almelo moeten zich wel via de voorronde zien te kwalificeren voor de groepfase. AZ moet nog even wachten wie de tegenstander wordt in de derde voorronde. De Alkmaarders treffen namelijk de winnaar van de strijd tussen PAS Giannina en Odds BK. De Griekse en Noorse clubs spelen momenteel in de tweede voorronde tegen elkaar. Het Griekse PAS Giannina won het eerste duel met 3-0.

Heracles Almelo krijgt bij zijn debuut op het Europese toneel te maken met FC Arouca uit Portugal. Deze club speelt pas sinds 2013 op het hoogste niveau en eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Primeira Liga. Arouca, een stadje van amper 25.000 inwoners ligt zo'n zestig kilometer ten oosten van Porto.

Net als Ajax spelen ook AZ en Heracles Almelo de eerste wedstrijd in eigen stadion.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen