Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

782.898 wedstrijden en 4.941.563 doelpunten

KNVB Media
KNVB Media
15 juni 2016, 14:00

In totaal werden er dit seizoen 4.941.563 doelpunten gemaakt. - Foto: KNVB Media

Staphorst won dinsdagavond de KNVB Beker voor amateurs door in Staphorst met 6-3 te winnen van Noordwijk. Voor het overgrote deel van voetballend Nederland zit het seizoen er nu definitief op en dit is een goed moment om terug te kijken op het afgelopen seizoen in het Nederlands voetbal.

HFC, De Meern en SVO BDE springen eruit

53 Procent van SVO BDE werd kampioen

Er zijn dit seizoen 782.898 wedstrijden gespeeld in het Nederlands voetbal. 733 hiervan waren in het betaald voetbal (Eredivisie, Jupiler League, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal). De overige 782.165 duels werden gespeeld op amateurniveau, in de zaal of op het veld. Na al deze wedstrijden zijn er 10.296 kampioensploegen. De meeste kampioenschappen staan op naam van HFC uit Haarlem en De Meern. Beide verenigingen leverden 29 winnaars af.

SVO BDE uit Emmen verdient ook een eervolle vermelding. Deze vereniging leverde acht kampioenen, maar deed dit met slechts vijftien teams. Dit betekent dat 53 procent van hun teams kampioen werd. Geen enkele andere vereniging deed hen dat na.

Met hun overwinning van dinsdagavond in de amateurbeker voegde Staphorst zich bij de in totaal 423 bekerwinnaars. Ewijk en AFC Ajax mogen zich de beste clubs in de beker noemen dit seizoen. Maar liefst vier keer ging er een team van deze verenigingen met een beker vandoor.

FC Twente werd kampioen in de Eredivisie Vrouwen.

Ternaard en De Hooiberg scoren er op los

In totaal werden er dit seizoen 4.941.563 doelpunten gemaakt. In het amateurvoetbal was 2-1 de meest voorkomende uitslag op het veld en 4-4 in de zaal. In het betaald voetbal was 1-1 de meest voorkomende eindstand.

De meiden van Ternaard C1 maakten gemiddeld 15,88 doelpunten per wedstrijd

Het team dat dit seizoen gemiddeld het meest trefzeker was, was Ternaard C1 uit Friesland. De meiden uit dit team maakten maar liefst 15,88 goals per wedstrijd. In de zaal wisten de mannen van De Hooiberg 3 uit Olst het net het meest te vinden. Per wedstrijd scoorden zij gemiddeld 12,96 keer. In het betaald voetbal stond PSV met een gemiddelde van 2,59 doelpunt per wedstrijd het vaakst op het scoreformulier.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen