Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samenwerking KNVB en Roemeense bond rondom EURO 2016

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2016, 14:16

Michael van Praag: "Deze samenwerking maakt het voetbal sterker." - Foto: KNVB Media

In aanloop naar EURO 2016 ondersteunt de KNVB de Roemeense voetbalbond (FRF) op het gebied van fan marketing, evenementenorganisatie en commerciële activiteiten. De KNVB is door zusterbond FRF benaderd vanwege de uitgebreide ervaring en expertise met supportersgroepen en sponsors bij interlands en grote toernooien.

KNVB-medewerkers bieden hun Roemeense collega's advies en ondersteuning op tal van organisatorische zaken die voor en tijdens het EK van toepassing zijn. De samenwerking is onderdeel van een al langer bestaand uitgebreider partnership tussen beide bonden.

KNVB-voorzitter Michael van Praag prijst de samenwerking. "De Roemeense bond heeft de afgelopen jaren een proces van  professionalisering doorgemaakt en we zijn verheugd dat de KNVB daarbij de helpende hand kan bieden. Samen maken we voetbal sterker. Van nature staan Nederlanders open voor andere culturen en landen die we graag helpen. Bovendien is deze samenwerking ook waardevol voor onze eigen medewerkers."

Oranjefans tijdens het WK in Brazilië

Zijn Roemeense collega Razvan Burleanu is lovend over het imago van de Oranjesupporters tijdens EK's en WK's. "De hele wereld kent de beelden van de menigte Oranjesupporters in de straten en op de pleinen van de speelsteden. Tegelijkertijd staan de Oranjefans erom bekend dat ze zich altijd goed gedragen tijdens de vele activiteiten die voor hen worden georganiseerd. Onze supporters kennen dit alleen van tv. Door deze samenwerking met de KNVB hopen we dat onze fans dit nu zelf tijdens EURO 2016 kunnen ervaren."


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen