Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Kat nieuwe coördinator voetbalopleiding KNVB Academie

KNVB Media
KNVB Media
25 april 2016, 17:12

Frans de Kat verruilt per 1 juli Arsenal voor KNVB - Foto: KNVB Media

Frans de Kat (51) is per 1 juli de nieuwe coördinator voetbalopleiding van de KNVB Academie. Hij wordt verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod voor trainers en coaches, van pupillentrainers tot en met coach betaald voetbal.

De Kat komt over van Arsenal waar hij de afgelopen twee seizoenen trainer/coach was van het Onder 18-team. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer ADO Den Haag, Willem II en in diverse functies binnen de KNVB. "Het was geweldig om als coach voor een grote club als Arsenal te mogen werken, maar ik zie er ook naar uit om weer voor de KNVB aan de slag te gaan", zegt De Kat.

Ik hoop dat we gezamenlijk de voetbalopleidingen verder kunnen innoveren en professionaliseren.

Topcoaches opleiden

Hij krijgt in Zeist de verantwoordelijke taak als coördinator voetbalopleiding om de trainers van de toekomst op te leiden. "Ik hoop dat we gezamenlijk met de technische mensen van de amateurverenigingen en betaald voetbalclubs de voetbalopleidingen verder kunnen innoveren en professionaliseren. Dus met de focus op vandaag en de nieuwsgierigheid naar wat er morgen kan komen. Zodoende kunnen we – voor alle leeftijdsgroepen en niveaus - in Nederland topcoaches blijven opleiden die up-to-date zijn als het gaat om voetbalinhoud, communicatie en leiderschap.

Er wachten genoeg uitdagingen voor De Kat. "Het Nederlandse voetbal is in beweging. Bewegen betekent per definitie veranderen. Als dat veranderen bestaat uit ontwikkelen, innoveren en vooruit kijken dan wil ik daar graag bij betrokken zijn. Het kenniscentrum met daarbinnen de Academie met haar voetbalcursussen staat daar voor."

Internationale top

"We zijn blij met Frans iemand te hebben gevonden die ervaring heeft in zowel het amateurvoetbal als de internationale top", zegt Giel Kirkels, manager KNVB Kenniscentrum. "Daarnaast brengt hij waardevolle kennis en ervaring vanuit het onderwijs mee. Ik kijk er naar uit om met Frans te werken aan de toekomst van het Nederlandse voetbal." KNVB Academie KNVB Academie De KNVB Academie is hét opleidingsinstituut van het Nederlandse voetbal en richt zich op het opleiden, bijscholen en begeleiden van docenten, praktijkbegeleiders, trainer/coaches en (assistent-) scheidsrechters.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen