Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Oostveen: "Het overlijden van Johan Cruijff raakt ons allemaal"

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2016, 15:00

Foto: KNVB Media

"Het overlijden van Johan Cruijff raakt ons allemaal, alle voetballiefhebbers en dus ook de hele KNVB", zegt Bert van Oostveen in een reactie.

"We zijn bedroefd om het heengaan van een fenomeen dat zijn weerga niet kent in ons voetbal, in ons land, in de hele wereld. We leven mee met zijn nabestaanden. Johan was en is onbetwist de grootste speler die het Nederlandse voetbal heeft voortgebracht. In 1974 was hij de exponent van het door Rinus Michels geïntroduceerde totaalvoetbal. Cruijff was meeslepend in zijn spel, groots als trainer en inspirerend als criticus aan de zijlijn. Zijn bijzondere eigen mening over voetbal heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken en dat is maar goed ook. Hij heeft er veel mensen mee geïnspireerd, op wat voor manier dan ook."

Ambassadeur

"Ik ben zelf in 1970 geboren, dus een groot deel van mijn herinneringen aan de voetballer Cruijff is gebaseerd op tv-beelden. Dat neemt niet weg dat hij op mij zelf veel indruk heeft gemaakt. Ook buiten het veld. Daar was hij een enorm uithangbord voor het Nederlandse voetbal. Als het moest en kon, vormde hij samen met mannen als Ruud Gullit een team van ambassadeurs waar niemand omheen kon of wilde. Johan Cruijff, het hele voetbal en wij allemaal gaan hem missen."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen