Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Woorden schieten tekort na overlijden Johan Cruijff

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2016, 14:02

Foto: KNVB Media

Met grote verslagenheid heeft de KNVB donderdagmiddag kennisgenomen van het overlijden van Johan Cruijff. Woorden zijn amper te vinden voor dit enorme verlies.

Johan Cruijff is donderdag in Barcelona op 68-jarige leeftijd overleden in bijzijn van zijn familie, naar wie onze gedachten op dit moment uitgaan. De grootste Nederlandse voetballer aller tijden en wereldwijd één van de besten ooit, was al enige tijd zeer ernstig ziek. Cruijff - van 25 april 1947 in Amsterdam - kwam 48 keer uit voor het Nederlands elftal, waarin hij 33 doelpunten maakte.

Onze condoleances aan zijn echtgenote, familie, vrienden en de hele voetbalwereld in binnen- en buitenland. We wensen iedereen veel kracht in deze moeilijke tijd.

Eeuwig dankbaar

Bondsvoorzitter Michael van Praag: "We hebben onze beste voetballer ooit, onze Nummer 14 en een grote voetbalvriend verloren. Daar zijn we kapot van. Johan bracht het Nederlandse voetbal naar grotere hoogten. Daar is de KNVB hem eeuwig dankbaar voor. En persoonlijk ga ik Johan, mijn vriend, enorm missen."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen