Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sarina Wiegman: 'Olympische Spelen moeten een feest zijn'

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2020, 16:45
2:46

Het olympisch debuut van de OranjeLeeuwinnen wordt uitgesteld. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft kennisgenomen van de vanmiddag genomen beslissing van het IOC de Olympische Spelen Tokyo 2020 uit te stellen. De Spelen zullen nu in 2021 tijdens een nader te bepalen periode - maar uiterlijk in de zomer van dat jaar - plaatsvinden.

Bondscoach Sarina Wiegman: "Gisteren gaf ik het al aan. Met alles wat er nu in de wereld aan de hand is, is het nu niet het moment om over teleurstellingen of tegenvallers te spreken. De Coronacrisis die echt iedereen raakt, verdient nu onze aandacht en energie. En dan spreek ik niet alleen voor mijzelf, ik weet dat de spelersgroep er ook zo over denkt Begrijp me goed, dinsdag 22 juli - onze eerste Olympische wedstrijd - stond met rood omcirkeld in onze agenda. We hebben er onwijs naar toegeleefd. Maar de Olympische Spelen moeten een feest zijn voor sporters, fans en sportliefhebbers over de hele wereld. En dat zou het op dit moment zeker niet zijn geweest.

Ik ben blij dat het IOC de gezondheid van de atleten en die van de hele internationale samenleving vooropstelt. En natuurlijk is het fijn dat we nu weten waar we aan toe zijn; uitstel, maar geen afstel."

Bondscoach Sarina Wiegman: 'De Coronacrisis die echt iedereen raakt, verdient nu onze aandacht en energie'.

EURO 2021

Maar diezelfde duidelijkheid is ook weer aanleiding voor vragen op andere gebieden. Wiegman:
"Een punt van aandacht is wel het Europees kampioenschap in 2021. De UEFA heeft vorige week aangegeven dat het Europese toernooi, dat oorspronkelijk op de agenda stond van 7 juli tot en met 1 augustus, op een ander moment wordt geagendeerd. Het mag niet zo zijn dat die twee mooie evenementen in elkaars vaarwater komen te zitten."

Jan Dirk van der Zee, reageert namens de directie van de KNVB: "Gezien de huidige situatie in de wereld is het een hele logische beslissing van het IOC. Het zal voor niemand ook onverwachts zijn. Dat neemt echter niet weg dat het voor alle sporters en betrokkenen die lange tijd naar de geplande startdatum hebben toegewerkt en toegeleefd een enorme teleurstelling zal zijn. Ik hoop dat iedereen zich kan herpakken en er volgend jaar bij is. Maar nog belangrijker, ik hoop dat iedereen gezond blijft."

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen