Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

April-interlands OranjeLeeuwinnen uitgesteld

KNVB Media
KNVB Media
19 maart 2020, 10:33

De OranjeLeeuwinnen spelen in april geen EK-kwalificatieduels in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus. - Foto: KNVB Media

De twee EK-kwalificatieduels die de OranjeLeeuwinnen in april zouden spelen, worden in het licht van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus op instigatie van de UEFA uitgesteld. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zou vrijdag 10 april in en tegen Kosovo spelen. Vier dagen later - dinsdag 14 april - stond in Groningen het treffen met Estland op de agenda.

De betrokken bonden gaan op advies van de Europese voetbalbond in gesprek om de interlands opnieuw in te plannen in de FIFA-interlandperiode van oktober (19-27 oktober). Dit venster was aanvankelijk bedoeld voor de play-offs voor WEURO2021.

De exacte speeldata, de locaties en de aanvangstijden worden in een later stadium bekendgemaakt.

Koploper

De Oranjevrouwen zijn op weg naar het EK van 2021 in Engeland ingedeeld in poule A met Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Nederland is momenteel ongeslagen koploper met achttien punten uit zes duels.

De Europese voetbalbond UEFA liet gisteren weten dat een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van nationale bonden en clubs zich gaat buigen over nieuwe speeldata voor het EK vrouwen van 2021. Of deze eindronde - net als het EK voor mannen - een jaar wordt doorgeschoven, of dat het toernooi in 2021 op een andere datum start, is nog niet bekend. Het Europees kampioenschap voor vrouwen staat momenteel in de boeken voor 11 juli tot en met 1 augustus 2021.

Tickets blijven geldig

We begrijpen dat er veel vragen zijn bij Oranjefans die tickets hebben gekocht via de KNVB Ticketshop voor het EK-kwalificatieduel van de OranjeLeeuwinnen tegen Estland op 14 april in Groningen. De wedstrijd wordt in het licht van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus uitgesteld. De exacte speeldatum, de locatie en de aanvangstijd worden in een later stadium bekendgemaakt.

Omdat op dit moment de wedstrijd tot nader order uitgesteld is, blijven de tickets gewoon geldig. Wordt de wedstrijd uiteindelijk in zijn geheel niet meer gespeeld, dan zal de KNVB over gaan tot restitutie van de tickets.

We zullen alle tickethouders infomeren zodra er meer nieuws is.

Pas goed op jezelf en elkaar. We hopen je snel weer te zien bij de OranjeLeeuwinnen.

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen