Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 17 start goed met zege op Denemarken

KNVB Media
KNVB Media
28 september 2016, 19:51

Oranje onder 17 begon de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi met een 0-2 zege op Denemarken. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 17 is goed begonnen aan de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi. In het Dabas Varosi Stadium in Boedapest was de equipe van KNVB-coach Kees van Wonderen met 0-2 te sterk voor Denemarken. “We hebben prima gespeeld”, stelde de oefenmeester tevreden vast. “Dit is een lekker begin.”

Na een half uur spelen kwam Onder 17 op een 0-1 voorsprong. Daishawn Redan versnelde de zestien in en trok de bal terug op Myron Boadu, maar voordat die kon uithalen stortten twee Denen zich op de aanvaller. Onreglementair, zo oordeelde de scheidsrechter die er bovenop stond. De toegekende strafschop werd door Juan Familio-Castillo in het doel gestift.

De 0-2 viel na een minuut of vijftig spelen. Een mooi één-tweetje tussen Achraf el Bouchataoui en Castillo kwam terecht bij Boadu. De aanname was perfect, de afronding in het dak van het doel haast nog mooier. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Vrijdag speelt Onder 17 om 16 uur tegen Liechtenstein.

Statistieken

Wedstrijd

Denemarken - Nederland 0-2 (0-1).

Scoreverloop

32. Juan Familio-Castillo 0-1 (strafschop), 50. Myron Boadu 0-2.

Opstelling Nederland

Schendelaar, Daverveld, Bakker, Pierie, Geertruida, Redan, Haspolat, El Bouchataoui, Castillo (51. Mallahi), Buitink (60. Abouklal), Boadu (63. Van Hoeven).

Van Wonderen: 'Reuzenstap richting Eliteronde' Van Wonderen: 'Reuzenstap richting Eliteronde' Lees het volledige wedstrijdverslag op OnsOranje.nl

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen