Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 19 maakt zich op voor beslissende Eliteronde

KNVB Media
KNVB Media
8 maart 2016, 15:00

Steven Bergwijn in actie voor Oranje onder 19 - Foto: KNVB Media

KNVB-coach Aron Winter heeft in aanloop naar de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden 28 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje onder 19. De EK-kwalificatiewedstrijden, het zogenoemde Elitetoernooi, vinden plaats van 24 maart tot en met 29 maart in Groesbeek en Uden.

Winter maakt woensdag 16 maart tijdens een persconferentie zijn definitieve selectie van achttien spelers bekend.

Voorlopige selectie:

Ilias Alhaft (Sparta Rotterdam), Hidde ter Avest (FC Twente), Juninho Bacuna (FC Groningen), Donny van de Beek (Ajax), Martijn Berden (PSV), Steven Bergwijn (PSV), Justin Bijlow (Feyenoord), Rody de Boer (ADO Den Haag), Tim Brinkman (FC Utrecht), Alessio Da Cruz (FC Twente), Gino Dekker (Ajax), Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Laros Duarte (PSV), Carel Eiting (Ajax), Timothy Fosu Mensah (Manchester United), Dennis van der Heijden (ADO Den Haag), Frenkie de Jong (Ajax), Joris Klein Holte (Vitesse), Sam Lammers (PSV), Julian Lelieveld (Vitesse), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Segun Owobowale (ADO Den Haag), Kenneth Paal (PSV), Pablo Rosario (Almere City), Jari Schuurman (Feyenoord), Frank Sturing (NEC Nijmegen) en Michel Vlap (sc Heerenveen). 

Tijdens het Elitetoernooi moet Onder 19 afrekenen met Oekraïne, Noord-Ierland en Polen om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Onder 19 haalde het Elitetoernooi door in een eerder kwalificatietoernooi in Frankrijk met 9-0 en 2-0 van respectievelijk Gibraltar en Liechtenstein te winnen en 1-1 gelijk te spelen tegen Frankrijk.

Onder 19-coach Aron Winter — Foto: KNVB Media

Het programma:

Donderdag 24 maart

16.30 uur Polen - Noord-Ierland (Uden)

19.30 uur Nederland - Oekraïne (Groesbeek)

Zaterdag 26 maart

13.00 uur Polen - Oekraïne (Groesbeek)

16.00 uur Nederland - Noord-Ierland (Uden)

Dinsdag 29 maart

19.30 uur Polen - Nederland (Groesbeek)

19.30 uur Noord-Ierland - Oekraïne (Uden)

De winnaar van dit toernooi kwalificeert zich voor EK 2016 in Duitsland. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Duitsland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK is van 11 tot en met 24 juni.

Accommodaties en kaartverkoop

De wedstrijden worden gespeeld op sportpark Zuid van De Treffers (Nijerf 1, Groesbeek) en sportpark Parkzicht van UDI ‘19 (Parklaan 4, Uden). Informatie over de kaartverkoop is te vinden op OnsOranje en de websites van De Treffers en UDI'19. Sportpark Zuid in Groesbeek heeft een speciale plaats in de voetbalgeschiedenis van Onder 19-coach Winter die 84 maal voor het Nederlands elftal uitkwam. Hij speelde er met Oranje namelijk de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het Europees kampioenschap 1988. Oranje won dat duel met 10-0. Kaartverkoop Kaartverkoop Meer informatie op OnsOranje. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 3,-. Groepen vanaf 10 personen €2,-

 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen