Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 boekt overtuigende overwinning op Frankrijk

KNVB Media
KNVB Media
4 februari 2016, 18:37

Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar is overtuigend begonnen aan het UEFA Development-toernooi in Portugal. Het team van KNVB-coach Edwin Petersen won met 2-0 van Frankrijk. Daishawn Redan maakte beide Nederlandse doelpunten.

Op de overwinning van Onder 16 viel niets af te dingen. Het team was grote delen van de wedstrijd de betere partij en wist de betere kansen af te dwingen. De zege gaf bovendien de progressie aan die de Nederlandse talenten hebben gemaakt, want in oktober tijdens het Val de Marne-toernooi was Frankrijk nog met 1-0 te sterk.

"We zijn gegroeid in volwassenheid", sprak Petersen. "We zijn echt een paar stappen verder dan een paar maanden terug. Je ziet dat de norm hoog ligt bij deze jongens. Ze wisten ook redelijk snel het niveau van de vorige activiteit op te pakken. Daardoor konden we eenvoudig verder met de dingen die we destijds hebben opgepakt."

Statistieken:

Nederland - Frankrijk 2-0 (0-0).

Scoreverloop: 44. Redan 1-0, 63. Redan 2-0.

Opstelling Nederland: Schendelaar; Lathouwers (60. Kusi), Jacobs, Bakker, Pirie; Huijgen (37. Ekkelenkamp), Familia-Castilo, Mendonca (52. Koopmeiners); Mallahi (41. Darkwa), Buitink, Redan (69. Van den Berg).

Volledig verslag Volledig verslag Lees het volledige verslag op OnsOranje.nl

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen