Paul Bosvelt assistent bij Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
20 juli 2015, 12:20

Paul Bosvelt (45) wordt de nieuwe assistent-coach van Jong Oranje. De oud-speler van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal treedt per 1 augustus in dienst bij de KNVB. Samen met hoofdtrainer Fred Grim en keeperstrainer Arno van Zwam maakt Bosvelt onderdeel uit van de technische staf van Jong Oranje, dat zich gaat richten op kwalificatie voor het EK onder 21 in 2017.

"De komst van Paul completeert de technische staf van Jong Oranje", aldus Jelle Goes, technisch manager van de KNVB. "Paul toonde als speler aan dat niet alleen talent, maar ook spelintelligentie en gedrevenheid belangrijke aspecten in het topvoetbal zijn. Het past binnen onze visie om trainers met zo’n voetbalachtergrond te laten samenwerken met de voetballers van de toekomst."

Bosvelt: "Dit is een nieuwe en leerzame stap in mijn trainerscarrière. Het werken met technisch vaardige voetballers, de samenwerking met Fred Grim en de opdracht om ons te kwalificeren voor het EK in Polen maken Jong Oranje een logische keuze. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan."

Bosvelt (Doetinchem, 26 maart 1970) begon zijn loopbaan als voetballer in 1989 bij Go Ahead Eagles. De middenvelder kwam in het vervolg van zijn carrière uit voor FC Twente, Feyenoord, Manchester City en sc Heerenveen. Met Feyenoord won hij een landstitel (1999), de Johan Cruijff Schaal (1999) en de UEFA Cup (2002). Bosvelt kwam 24 maal uit voor het Nederlands elftal. Na zijn actieve loopbaan als speler was hij assistent-trainer bij Go Ahead Eagles en was hij betrokken bij diverse jeugdelftallen van FC Twente. Bosvelt zal komend jaar zijn functie bij Jong Oranje combineren met het trainerschap bij het onder 17 team van FC Twente.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven