Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK CP Dag 5: Meetrainen met je helden

Ruud Scheper
KNVB Media
29 juli 2018, 18:15

Bryan Kilpatrick-Elliot mocht zondag meedoen bij de training van het Engelse team. - Foto: KNVB Media

Bryan Kilpatrick-Elliott kan zijn geluk niet op. Mocht hij zaterdag al als mascotte van het Engelse team het veld mee op tijdens de wedstrijd tegen Rusland, op zondagmorgen wordt het allemaal nog mooier. Eerst zit hij nog vanaf de zijkant toe te kijken naar een training van het Engelse team, even later staat hij ineens tussen zijn helden op het trainingsveld een balletje mee te trappen.

De gelukzaligheid is van zijn gezicht af te scheppen. 'Het was fantastisch', grijnst hij

Dat balletje begon te rollen toen zijn vader, Bryan senior, een paar weken terug een mailtje stuurde naar de KNVB. Of Bryan junior, zelf speler van het Engelse CP-team onder 12, misschien naar Nederland mocht komen tijdens het EK CP-voetbal. ‘Tuurlijk’, antwoordde toernooidirecteur Marcel Geestman. En zo geschiedde. “We zijn geweldig opgevangen”, vertelt zijn vader vanuit de Rinus Michels Dug Out op de KNVB Campus. “Het hele team heeft ons fantastisch geholpen.”

Lots of fun

Voorafgaand aan de interland tussen Engeland en Rusland nam de elfjarige Bryan junior deel aan de CP-talentendag in Zeist. Dat de andere kinderen op één na nauwelijks een woord Engels spraken? Geen probleem, het spelletje is overal hetzelfde. “It was lots of fun”, lacht hij. En gelukkig spraken de trainers wel Engels. “Zij hebben hem heel goed geholpen", zag zijn trotse vader. "Hij heeft echt de tijd van zijn leven."

Voorafgaand aan de interland tussen Engeland en Rusland nam Bryan junior deel aan de CP-talentendag.

De trainers hebben hem heel goed geholpen. Hij heeft echt de tijd van zijn leven

Zondagmorgen zat hij nietsvermoedend op een bal naar de training van het nationale team te kijken, toen Jeff Davis, national disability development manager bij de Engelse voetbalbond FA, naar hem toe kwam lopen. Of hij zin had om een balletje mee te trappen? Nou dat had Bryan junior wel. Stond hij ineens tussen Matt Crossen, Giles Moore en George Fletcher een kaats- en afwerkoefening te doen. De gelukzaligheid is van zijn gezicht af te scheppen. “Het was fantastisch”, grijnst hij.

Onder de indruk

Van aandachtig toeschouwer naar actieve deelnemer aan de training.

Niet alleen het Engelse team kan vader en zoon bekoren trouwens. Ook bij het duel tussen Duitsland en Ierland zijn senior en junior aandachtig toeschouwer. Net als de Nederlandse staf overigens, woensdag de tegenstander van Ierland. De mannen zijn onder de indruk van Ierland. Duitsland komt nog wel vroeg in het duel op voorsprong, maar moet in het vervolg het hoofd bieden tegen de excellerende Ieren; 5-1. Bondscoach Max Raeven en zijn staf weten genoeg. Zelf winnen vanmiddag tegen Noord-Ierland en plaatsing voor de halve finale is een feit.

Een dag eerder was Raeven zelf nog deelnemer aan een uitermate spannende wedstrijd. Tafeltennis welteverstaan. De coach moet na een thriller zijn meerdere erkennen in Jeroen Saedt, die de derde set op karakter binnensleept; 22-20. “Jeroen uitte alle kernwaarden die we graag willen zien”, geniet de oefenmeester. “Hij speelde met lef, agressie en nam initiatief. Dat willen we vanmiddag ook graag zien.”

CP All Stars

Even verderop spelen de oud-internationals van het Nederlands CP-team onderling een vriendschappelijk potje voorafgaande aan het duel met Noord-Ierland. “Gewoon om elkaar weer een keer te ontmoeten en lekker met elkaar een balletje te trappen”, vertelt Stephan Lokhof, die de reünie samen met Wilfred Hemmink organiseerde. Een mooi initiatief, vindt oud-international Iljas Visker. “Je ziet elkaar een tijd lang heel veel en dan ineens veel minder. Het is leuk om elkaar dan weer eens zo te spreken.” Lokhof lacht. “Een paar biertjes en dan komen de sterke verhalen vanzelf weer op tafel.”

De oud-internationals van het CP-team trapten voor de gelegenheid een balletje in Zeist.

Buiten gaan de eerste supporters van Oranje op weg naar de overkant, waar het derde EK-duel gespeeld wordt. Visker zag de eerste wedstrijd. Hij had genoten. “Het was leuk om te zien. Voor mij ook omdat Harm Panneman scoorde. Met hem had en heb ik veel contact. Ik zei; ‘je moet er onder komen en dan op goal schieten’, en dat was precies wat er gebeurde.”

Halve finales

Of het aan het toeziend oog van de oud-internationals ligt, wie zal het zeggen, maar het huidige Oranje speelt voor de pauze de sterren van de hemel tegen Noord-Ierland. Dat er een wat minder vermakelijke tweede helft volgt, deert niemand. De halve finales zijn bereikt, wie weet wat er nog meer in het vat zit. Woensdag volgt eerst nog Ierland, dan wordt bepaald wie er als groepswinnaar naar de halve finales zal gaan; Ierland of Nederland. Voor nu is dat even van ondergeschikt belang. De halve finales zijn bereikt en dat is het enige dat telt.

Superieur Oranje naar halve finales EK CP-voetbal Superieur Oranje naar halve finales EK CP-voetbal Lees hier het wedstrijdverslag.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen