Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team in Rio: het verhaal van Thomas Kleinlugtebeld

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2016, 13:39
3:00

Thomas Kleinlugtebeld was verlamd en raakte zijn spraak kwijt door hersenvliesontsteking. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team speelt op de Paralympics in Rio de Janeiro. Het toernooi wordt gespeeld door spelers met Cerebrale Parese (CP), dat zijn voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Wij portretteren drie Oranje-spelers, met ieder hun eigen verhaal. In aflevering 2: Thomas Kleinlugtebeld.

Op de Paralympische Spelen: woensdag de halve finale tegen Oekraïne.

Het leven van Thomas Kleinlugtebeld kwam veertien jaar geleden op zijn kop te staan, toen hij tijdens het zwemmen in vies water een hersenvliesontsteking kreeg. Hij lag 54 dagen in het ziekenhuis en moest daarna herstellen van zijn niet aangeboren hersenletsel. "Mijn spraak was weg en mijn rechterkant was verlamd. Ik vond het vooral vervelend dat ik niet kon lopen en sporten. Dat moest ik allemaal opnieuw leren."

Herstel

Kleinlugtebeld, destijds een puber van veertien jaar en tegenwoordig veelscorende aanvaller van tweedeklasser DZC'68 en het Nederlands CP-team, ging aan de slag bij revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem. Wij zochten hem op die locatie op. "Het herstel is goed gelukt. Ik ben tevreden."

Woensdag staat Kleinlugtebeld met het Nederlands CP-team in de halve finale van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Om 15.00 uur Nederlandse tijd is Oekraïne de tegenstander. Lukt het Oranje om de finale te halen?

Aflevering 1: George Aflevering 1: George CP-team in Rio: het vertrouwen van George van Altena

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen