Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-team in Rio: het vertrouwen van George

KNVB Media
KNVB Media
8 september 2016, 14:30
2:47

Het CP-team heeft doelman George van Altena de afgelopen vier jaar al veel gebracht. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands CP-team speelt op de Paralympics in Rio de Janeiro. Het toernooi wordt gespeeld door spelers met Cerebrale Parese (CP), dat zijn voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Wij portretteren drie Oranje-spelers, met ieder hun eigen verhaal. In aflevering 1: Doelman George van Altena.

Op Marken, het voormalige eiland in het Markermeer, treffen we George van Altena. Locatie is de kantine van sv Marken, de vereniging waar de nu 28-jarige Van Altena jarenlang zonder problemen met zijn vrienden speelde. Ondanks zijn aandoening.

George van Altena: "Dankzij CP-team heb ik veel meer zelfvertrouwen."

Blij en dankbaar

Van Altena kwam veertien weken te vroeg ter wereld en heeft als gevolg van diverse complicaties een verminderde balans en minder spierkracht in de benen. Pas op latere leeftijd, via een revalidatiearts, kwam hij in aanraking met het CP-team. "Ik dacht eerst dat het G-team was", biecht de doelman op. Maar na één training is hij niet meer weggegaan. "Dat dit op mijn op pad is gekomen, daar ben ik heel blij mee en dankbaar voor."

Het CP-team heeft hem de afgelopen vier jaar al veel gebracht, zo zegt hij. Op sociaal en fysiek gebied heeft Van Altena sprongen gemaakt. Het dragen van het Oranje-tricot heeft hem in zekere zin doen opstijgen. "Ik ben nu superfit en heb veel meer zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen dat nu ergens op gebaseerd is, omdat ik iets meegemaakt heb. Iets van de wereld heb gezien. Daar is het CP-team heel belangrijk in geweest."  CP-team in Rio CP-team in Rio Het Nederlands CP-team speelt in de nacht van donderdag op vrijdag om 00.00 uur de eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen