Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Seniorencompetitie op zaterdag

KNVB Media
KNVB Media
24 mei 2019, 9:23

Naast deze nieuwe competitievorm op zaterdag is er ook extra aandacht voor de mogelijkheden om 7x7 te spelen. - Foto: KNVB Media

Tot dit seizoen was het in district Zuid II niet mogelijk om met een seniorenteam op zaterdag te spelen. Uit een enquête onder spelende leden, die uitkomen in de categorie B, is echter gebleken dat vanuit de spelers serieuze belangstelling bestaat om met een elftal op zaterdag te spelen.Tijdens de in februari/maart gehouden bijeenkomsten werd dit door een aantal wedstrijdsecretarissen en bestuursleden bevestigd.

Reserve 4e klasse zaterdag

De KNVB heeft daarom besloten om met ingang van seizoen 2019/’20 ook in district Zuid II een seniorencompetitie op zaterdag aan te bieden. Vooralsnog is gekozen voor één niveau (reserve 4e klasse) in de hoop dat komend seizoen enkele regionale poules kunnen worden samengesteld.

Uitbreiding 7x7

Naast deze nieuwe competitievorm op zaterdag is er ook extra aandacht voor de mogelijkheden om 7x7 te spelen. Naast de bekende wedstrijdreeksen op vrijdagavond, is het mogelijk om in te schrijven voor een competitie met hele wedstrijden (2 x 30 minuten) op zaterdag of zondag. Voor verenigingen die getalsmatig moeite hebben om elftallen samen te stellen kan dit de oplossing zijn om leden toch in competitieverband te laten uitkomen. Gekozen kan worden uit vrouwen 18+ of 30+ en mannen 35+ of 45+. Via de onderstaande informatiebladen kun je hier meer over lezen.

Inschrijven?

Bij voldoende belangstelling kan de vereniging een of meer teams inschrijven via de inschrijfmodule in Sportlink. Digitaal inschrijven kan van 1 juni tot 17 juni.

Competitie district Zuid II

Voor vragen over de reguliere competitie kunnen verenigingen een mail sturen. De medewerker competitie beantwoordt de vraag zo spoedig mogelijk.

 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen