Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Alkmaar, AZ en de KNVB slaan handen ineen met walking football

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2019, 11:51

Voorafgaand aan de wedstrijd AZ- FC Groningen werd de officiële handtekening gezet door de gemeente Alkmaar, AZ en de KNVB. - Foto:

Gemeente Alkmaar, AZ en de KNVB hebben de handen ineen geslagen voor de alsmaar groeiende 60+-doelgroep. Het drietal is samen de uitdaging aangegaan om deze doelgroep te faciliteren in hun bewegingsbehoeftes door de opstart van walking football.

Laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en zelfredzaamheid staan centraal

Deze spelvorm kenmerkt zich door de spelregels waarin fysiek contact verboden is en er niet gerend mag worden. De regels zijn zo opgesteld om de spelvorm zo toegankelijk mogelijk te maken voor de doelgroep. Hierbij staan de waarden laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en zelfredzaamheid centraal.

Op de kaart zetten

Voorafgaand aan de wedstrijd AZ- FC Groningen heeft het drietal officieel hun handtekening gezet onder het plan om walking football op te kaart te zetten in Alkmaar en zich daarmee in te zetten voor de doelgroep. Deze spelvorm beschikt over kwalitatief hoogstaande manieren van bewegen, wat erg belangrijk is voor de doelgroep.

Voorafgaand aan de wedstrijd AZ- FC Groningen werd de officiële handtekening gezet.

Eerder was op donderdag 21 maart al een succesvolle kick-off bij Alkmaarsche Boys waar, samen met de voetballers van Goud van de Hout, de eerste training heeft plaatsgevonden. De heren hebben anderhalf uur veel plezier gehad en onder professionele begeleiding een aantal leuke wedstrijdjes afgewerkt. Naderhand heeft de hele groep samen geluncht en heerste er een gezellige sfeer.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om een training mee te doen onder leiding van een lid van Goud van de Hout bij de voetbalvereniging Alkmaarsche Boys? Stuur dan een mail naar: walkingfootball@alkmaarscheboys.nl.

Alkmaarsche Boys krijgt ouderen in beweging Alkmaarsche Boys krijgt ouderen in beweging Lees hier het verslag van de kick-off.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen