Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rood Zwart ontvangt waardecheque van € 15.000

KNVB Media
KNVB Media
30 september 2016, 16:00

Dankzij een forse subsidie van de Zwaluwen Jeugd Actie zal de nieuwe gemeenschapsvoorziening op de sportaccommodatie van de vv Rood Zwart optimaal toegankelijk worden gemaakt voor jong en oud. - Foto: KNVB Media

Dankzij een forse subsidie van de Zwaluwen Jeugd Actie zal de nieuwe gemeenschapsvoorziening op de sportaccommodatie van de vv Rood Zwart optimaal toegankelijk worden gemaakt voor jong en oud. Hierdoor kunnen ouderen en kinderen met een beperking het nieuwe 'Noaberschapshoes' gemakkelijk binnen stappen of binnen rollen.

Niemand mag buiten de boot vallen

Districtscoördinator Ate Brunnekreef van de Zwaluwen Jeugd Actie benadrukte bij het overhandigen van de waardecheque van € 15.000 het belang van toegankelijke gemeenschapsvoorzieningen: "Voor de binding in de lokale samenleving is het belangrijk dat je gemakkelijk ergens kunt komen en dat daarbij rekening wordt gehouden met je lichamelijke beperking. Niemand mag buiten de boot vallen. Rood Zwart laat zien daar oog voor te hebben".

De subsidie van € 15.000 werd bij de start van de jaarlijkse fietstocht voor 65plussers uitgereikt door Ate Brunnekreef, districtscoördinator van de Zwaluwen Jeugd Actie.

In het nieuwe "Noaberschapshoes" wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid. Zo krijgt de nieuwe gemeenschapsvoorziening een lift, een flauwe hellingbaan en een minder validen toilet. Ook is voorzien in een goede toegang voor rolstoelbusjes.

Beperking

Op dit moment maken al vele doelgroepen gebruik maken van de accommodatie van Rood Zwart en is er vraag naar meer. Het gaat dan om zowel leden als niet-leden, met of zonder een (lichamelijke) beperking. De leeftijd varieert van 3 tot 93 jaar. Het huidige clubgebouw voldoet evenwel niet meer aan de eisen van deze tijd. Rood Zwart wil haar clubgebouw derhalve vervangen door een nieuwe eigentijdse gemeenschapsvoorziening, waar alle Deldenaren gebruik van kunnen maken.

Toegankelijkheid is daarbij van groot belang

"Toegankelijkheid is daarbij van groot belang", aldus voorzitter Robert Ros. "Huidige gebruikers als bijvoorbeeld het Rode Kruis ervaren dat de toegankelijkheid van onze huidige accommodatie niet meer optimaal is. In het nieuwe "Noaberschapshoes" willen we dat juist perfect voor elkaar hebben. En met ondersteuning van organisaties als de Zwaluwen Jeugd Actie, de hulp van vele Deldense vrijwilligers en een greep uit onze eigen spaarpot moet dat gaan lukken!

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen