Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

sv Vosta ontvangt cheque van Zwaluwen Jeugd Actie

KNVB Media
KNVB Media
20 juli 2016, 9:39

sv Vosta is maatschappelijk zeer actief in de wijken. - Foto: KNVB Media

sv Vosta heeft van de Zwaluwen Jeugd Actie een bedrag van 750 euro ontvangen om een speelpakket aan te schaffen. De club uit Enschede krijgt de subsidie vanwege de activiteiten die worden ondernomen met de cliënten van zorginstelling Cura. Dit zijn mensen met een beperking.

Op 6 juli werd door sv Vosta - onder leiding van verenigingsmanager Arjan Onstwedder - op sportpark Schreurserve een prachtige spelmorgen georganiseerd voor de cliënten van de zorginstelling Cura. Ook werd op deze morgen door Ate Brunnekreef van Zwaluwen Jeugd Actie de cheque van 750 euro uitgereikt aan de trotse voorzitter van sv Vosta, Benno Brand. Het bedrag is bedoeld om onder meer spelmateriaal aan te schaffen. Voorzitter Brand memoreerde dat Vosta vol gas geeft deze ontwikkeling te vervolmaken.

Vosta-voorzitter Benno Brand ontvangt de checque van Zwaluwen Jeugd Actie.

Samenspel met de wijk

sv Vosta ontwikkelt een samenspel met de wijk. Daarin bevindt zich ook de zorginstelling Cura. Dit is een zorgaanbieder met aandacht voor de medemens. Monique Aldenkamp, begeleidster van deze zorginstelling is bijzonder gecharmeerd van deze nieuwe activiteiten. "De wereld van onze cliënten wordt op deze manier een stuk mooier en groter", aldus Aldenkamp. Ze vindt de inspanningen van Vosta meer dan uitstekend.

Vosta biedt zo in de wijk speciale momenten waarin voor de wijkbewoners en instanties een prachtig sport- en spelaanbod wordt aangeboden voor iedereen, van jong tot oud. Dit vergroot de mogelijkheden voor de diverse groeperingen om zich actief en passief in te spannen, te vermaken en te ontwikkelen.

Beter leefklimaat

Door middel hiervan worden de wijkbewoners gestimuleerd een daadkrachtige invulling te geven aan mooie en spannende evenementen. Cura is één van de enthousiaste participanten. Op deze manier draagt vv Vosta geweldig bij een beter leefklimaat voor de wijk.

Met name ook de stimulering van de toegankelijkheid van de mooie sportaccomodatie voor de mensen met een beperking is een wezenlijk onderdeel. De begeleiding van Cura was bijzonder bewogen en tevreden over de aangeboden spelmogelijkheden van haar deelnemende cliënten.
Zwaluwen Jeugd Actie Zwaluwen Jeugd Actie Lees meer achtergrondinformatie over de Zwaluwen Jeugd Actie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen