Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 23 competitie start dit seizoen in Zuid

KNVB Media
KNVB Media
16 juli 2019, 11:05

UNA uit Veldhoven is een van de zeven clubs die starten in de Onder 23 competitie. - Foto: KNVB Media

Dit seizoen wordt in de districten Zuid I en Zuid II gestart met een competitie voor spelers onder 23 jaar. In het seizoen 2019/'20 nemen Blauw Geel’38/JUMBO, Geldrop, Gemert, RKSV Nuenen, OJC Rosmalen, UDI’19/CSU en UNA als eerste zeven clubs deel aan deze nieuwe competitie.

Met de start van deze competitie komt de KNVB tegemoet aan de wens van een aantal amateurclubs uit de hogere regionen van het amateurvoetbal. Deze clubs gaven bij de KNVB aan problemen te ondervinden bij de overgang van spelers vanuit de jeugd naar de senioren.

Betere aansluiting

Deze, veelal talentvolle, spelers vinden moeilijk direct aansluiting bij het eerste elftal, omdat die stap zowel technisch als fysiek vaak te groot is. Het gevolg is dat er spelers uitstromen en stoppen met voetbal of ervoor kiezen om bij een andere club op een lager niveau te gaan voetballen. Hierdoor ondervinden steeds meer clubs in het hogere amateurvoetbal problemen met het samenstellen van een kwalitatief goed tweede elftal.

De zeven deelnemende clubs - Blauw Geel’38/JUMBO, Geldrop, Gemert, RKSV Nuenen, OJC Rosmalen, UDI’19/CSU en UNA - spelen een halve competitie in de maanden september tot en met april. In de wintermaanden, december tot en met februari, ligt de competitie stil.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen