Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Districtsbekers voor Flevo Boys, Duno, Huizen en Sliedrecht

KNVB Media
KNVB Media
8 juni 2019, 20:43

In vijf districten worden dit weekend de finales bij de mannen gespeeld. - Foto: KNVB Media

Het pinksterweekend staat grotendeels in het teken van het KNVB Bekertoernooi voor amateurs. In vijf districten worden dit weekend de finales bij de mannen gespeeld. De strijd in West 2 werd op Hemelvaartsdag al in het voordeel van FC 's-Gravenzande beslecht, dat Ter Leede met 4-0 klopte. Een overzicht van de finales van dit weekend.

District Noord

Flevo Boys prolongeert bekerwinst

In district Noord prolongeerde hoofdklasser Flevo Boys de districtsbeker. Nadat het vorig jaar de beker pakte ten koste van sv Urk, was het nu in de eindstrijd veel te sterk voor VEV'67. De club uit Emmeloord versloeg op eigen het eigen sportpark Ervenbos met ruime cijfers de tweedeklasser uit Leek: 7-0. Alleen in het eerste kwartier konden de Groningers het tempo enigszins bijbenen, maar daarna zette Flevo Boys de toon. Bij rust koesterde de ploeg van coach Kevin Waalderbos al een voorsprong van 2-0 via goals van Timon Rorije en Johan Tiems. Beide spelers waren in de tweede helft nogmaals trefzeker, net als Madih Doufikar. Invaller Lars de Boer scoorde in de slotfase tweemaal. 

District Oost

Primeur voor DUNO

In district Oost eiste DUNO voor het eerst in de historie de beker voor zich op. De hoofdklasser uit Doorwerth was vrijdagavond in de finale tegen eersteklasser Rohda Raalte (2-0) meteen goed bij de les. Al in de 10e minuut opende Ted Heijckmann de score, waarna Christian Gandu na een half uur spelen de score verdubbelde. Na rust drong Rohda op het eigen sportpark Tijenraan meer aan, maar het had de pech dat DUNO-keeper Stefan Reijnders uitstekend op zijn post stond en alert reageerde op schoten van afstand. Daarmee pakten de Gelderlanders onder leiding van trainer Jan Oosterhuis een mooie prijs, nadat ze zich eerder al wisten te handhaven in hun debuutseizoen in de hoofdklasse B. 

District West 1

Huizen maatje te groot

sv Huizen en Fortuna Wormerveer speelden hun finale zaterdag op neutraal terrein. Legmeervogels uit Uithoorn was namelijk gastheer van deze eindstrijd in West 1 die een duidelijke winnaar kende. Zaterdageersteklasser Huizen was namelijk een maatje te groot en zegevierde op een windering Sportpark met 5-0. Goals van Quincy van Waveren, Hidde van der Veldt en Olivier Blaauw maakten al voor rust het verschil (3-0). Na de pauze deden opnieuw Van Waveren en Renee Troost nog een extra duit in het zakje. 

District Zuid I

Sliedrecht wint penaltystrijd

Strafschoppen moesten zaterdag een beslissing forceren bij de bekerstrijd in district Zuid 1. Eersteklassers vv Sliedracht (zaterdag) en rksv Heeze (zondag) maakten er namelijk een spannende finale van, die na negentig minuten voetbal en een half uur verlenging nog niet beslist was (2-2). Op het terrein van vv Haarsteeg in Vlijmen leek Sliedrecht op rozen te zitten nadat  Sjoerd van der Waal en Dennis Verhoef al na twintig minuten voor een 2-0 voorsprong zorgden. Maar door twee goals van Ivo Moerenhout realiseerde Heeze nog voor rust een razendsnelle comeback. In de tweede helft en de noodzakelijke verlenging wisten beide ploegen niet meer te scoren. Sliedrecht nam uiteindelijk de strafschoppen net even beter (4-3) en won voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker voor amateurs.

District Zuid 2

Groene Ster - sv TOP

Zondag 9 juni (14.30 uur) op het veld van Nooit Gedacht in Geffen.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen