Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtcommissie spreekt Beugelsdijk (ADO Den Haag) vrij

KNVB Media
KNVB Media
6 oktober 2017, 10:15

ADO Den Haag kan in de eerstvolgende competitiewedstrijd beschikken over Tom Beugelsdijk. - Foto: KNVB Media

ADO Den Haag-speler Tom Beugelsdijk is door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken. Volgens de tuchtcommissie kan uit tv-beelden worden afgeleid dat Beugelsdijk een elleboogstoot geeft aan zijn tegenspeler. Echter, oordeelde de tuchtcommissie dat alleen tv-beelden onvoldoende bewijs zijn voor een veroordeling.

Volgens het reglement heeft een tuchtcommissie namelijk minimaal twee bewijsmiddelen nodig om een straf uit te spreken en dat kan in deze zaak niet worden geleverd volgens de commissie. Beugelsdijk stelt in zijn verklaring dat hij niet heeft gevoeld dat hij zijn tegenspeler heeft geraakt en NAC-speler Pablo Mari Villar verklaart dat hij slechts werd gehinderd door de verdediger van ADO Den Haag.

Schikkingsvoorstel

Eerder deze week accepteerde Beugelsdijk het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden uitsluiting niet waardoor de zaak donderdagavond in Zeist werd behandeld. De scheidsrechter zag het incident niet, waardoor de aanklager betaald voetbal in staat was het incident te onderzoeken.

De clubs en de KNVB stellen de aanklager betaald voetbal in staat om dergelijke (vermeende) gebeurtenissen te onderzoeken, omdat zij van mening zijn dat onbehoorlijk gedrag niet thuishoort in het voetbal. Op basis van het vooronderzoek volgt er dan een schikkingsvoorstel of een sepot.

Tuchtrechtspraak betaald voetbal Tuchtrechtspraak betaald voetbal Lees hier meer over het tuchtrechtspraak in het betaald voetbal.

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen