Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitingen Vitesse - Ajax voorgelegd aan aanklager

KNVB Media
KNVB Media
26 oktober 2015, 12:59

Gelredome, de thuishaven van Vitesse - Foto:

De KNVB is op de hoogte gesteld dat er tijdens de wedstrijd Vitesse – Ajax van zondagmiddag sprake zou zijn geweest van kwetsende en/of discriminerende uitingen in het stadion. Alle beschikbare informatie en verklaringen rondom dit incident, waaronder informatie van beide clubs, worden overgedragen aan de onafhankelijke aanklager betaald voetbal. Op basis van die informatie besluit de aanklager vervolgens of er een vooronderzoek wordt gestart, waarbij de partijen om een nadere toelichting wordt gevraagd. Op basis van dit vooronderzoek volgt een schikkingsvoorstel of een sepot.

De KNVB vindt dat discriminerende en anderszins kwetsende uitingen niet te tolereren zijn, en moeten worden aangepakt. Met name omdat het over het algemeen gaat om een kleine groep, die het voor de meerderheid van de welwillende supporters verpest. Die meerderheid, onder wie ook Vitesse-supporters, onderscheidde zich dit weekend in vrijwel alle stadions met massale steunbetuigingen aan Johan Cruijff. 

Vitesse en de supportersvereniging van Vitesse hebben zondagavond afstand genomen van een verwerpelijk spandoek dat tijdens het duel op de tribune bij Vitesse te zien was. Vitesse-directeur Joost de Wit heeft laten weten de actie 'misselijkmakend' te vinden. "Wij doen er alles aan om individuen met verkeerde intenties buiten de deur te houden. Het is betreurenswaardig als een enkeling het met die bedoeling heeft opgehangen. Dat hoort niet, dat keuren we in elke vorm af en daar nemen we volledig afstand van. We gaan dan ook op zoek naar de betreffende onverlaat en willen hiermee een signaal afgeven dat dergelijk gedrag niet past bij een club als Vitesse die dag in, dag uit middenin de maatschappij staat", aldus de directeur van Vitesse.

Spreekkoren in het voetbal Spreekkoren in het voetbal Lees hier meer informatie over de aanpak van kwetsende uitingen in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen