Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitieprogramma Pure Energie Eredivisie Vrouwen bekend

KNVB Media
KNVB Media
6 juli 2021, 12:00

De Pure Energie Eredivisie Vrouwen telt dit seizoen negen clubs. - Foto: KNVB Media

Het competitieprogramma voor het seizoen 2021/’22 van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is bekend. Titelhouder FC Twente begint het seizoen vrijdag 27 augustus met een thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. Nieuwkomer Feyenoord gaat zondag 29 augustus voor haar eerste wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen op bezoek bij ADO Den Haag. sc Heerenveen is de eerste speelronde vrij.

De opzet van de competitie voor het seizoen 2021/’22 is nieuw, met als doel de beste competitieopzet voor nu en de toekomst te vinden en zo het gat met de Europese topcompetities te verkleinen. In het nieuwe competitiemodel vervallen de play-offs en spelen alle teams drie keer tegen elkaar in een reguliere competitie. De stand op de ranglijst nadat alle clubs twee keer tegen elkaar hebben gespeeld, is bepalend voor de thuis/uit-verhouding van de acht wedstrijden in de derde competitiehelft en bepaalt welke teams men in de vier thuiswedstrijden treft en welke in de vier uitwedstrijden. Nieuwe opzet Nieuwe opzet Het spelen van meer wedstrijden is cruciaal voor de Pure Energie Eredivisie Vrouwen om het gat met de buitenlandse topcompetities te verkleinen.

Omdat de Pure Energie Eredivisie Vrouwen komend seizoen uit negen teams bestaat, is iedere speelronde één club vrij.

Winterstop

De winterstop duurt van maandag 20 december tot en met donderdag 13 januari.

Feyenoord treedt dit seizoen toe tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Totstandkoming

Bij de totstandkoming van het competitieprogramma is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de clubs en ESPN. ESPN zendt iedere speelronde zondag om 12.15 uur een wedstrijd live uit. In speelrondes 9 en 12 is nog geen zondagmiddagwedstrijd vastgesteld. Daarvoor zullen mede de prestaties van FC Twente en PSV in de UEFA Women’s Champions League worden afgewacht.

Vrouwen Beloftencompetitie

De Vrouwen Beloftencompetitie begint op zaterdag 4 september met het duel tussen de beloften van ADO Den Haag en de beloften van Ajax. Omdat ook de Vrouwen Beloftencompetitie in het seizoen 2021/’22 uit een oneven aantal teams bestaat, speelt nieuwkomer Sparta Rotterdam haar eerste competitiewedstrijd op zaterdag 11 september tegen de beloften van Feyenoord.

Competitieprogramma's

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen