Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beroepscommissie Licentiezaken: wederom drie punten aftrek FC Den Bosch

KNVB Media
KNVB Media
8 juli 2020, 18:00

FC Den Bosch is ingedeeld in categorie I van het zogeheten financieel ratingsysteem (FRS) - Foto: KNVB Media

FC Den Bosch heeft opnieuw drie wedstrijdpunten aftrek gekregen. De punten worden in mindering gebracht op de ranglijst van het afgelopen seizoen (2019/’20). In een besluit van 11 maart 2020 oordeelde de onafhankelijke licentiecommissie dat FC Den Bosch niet had voldaan aan de normstelling met betrekking tot de liquiditeitspositie per 31 december 2019.

Omdat het ging om een derde verzuim binnen het plan van aanpak traject werd als sanctie wederom het in mindering brengen van drie wedstrijdpunten opgelegd. Het beroep dat FC Den Bosch tegen dit besluit aantekende is nu door de beroepscommissie licentiezaken afgewezen, waarmee de sanctie definitief is geworden. Bij een vijfde verzuim kan de licentie van een betaald voetbal organisatie (BVO) worden ingetrokken.

Plan van aanpak traject

Als gevolg van haar financiële positie is FC Den Bosch, op grond van het Licentiereglement, ingedeeld in categorie I van het zogeheten financieel ratingsysteem (FRS) en heeft zij een vervolgplan van aanpak ingediend bij de licentiecommissie met betrekking tot het financiële kader. Hieraan zijn meetpunten, normstellingen en een sanctietraject verbonden.

Het sanctietraject houdt in dat bij een eerste verzuim een publieke waarschuwing wordt opgelegd, dat bij een tweede, derde of vierde verzuim aftrek van drie wedstrijdpunten (tot maximaal negen per seizoen) wordt opgelegd, en dat bij een vijfde verzuim de licentie wordt ingetrokken. Tijdens dit plan van aanpak traject is aan FC Den Bosch als gevolg van een eerste verzuim reeds een publieke waarschuwing opgelegd en zijn er als gevolg van een tweede verzuim reeds drie wedstrijdpunten in mindering gebracht.

Drie punten aftrek FC Den Bosch Drie punten aftrek FC Den Bosch Eerdere uitspraak Beroepscommissie Licentiezaken: drie punten aftrek FC Den Bosch

Liquiditeitspositie

Binnen het vervolgplan van aanpak traject diende de licentiecommissie te beoordelen of FC Den Bosch had voldaan aan de normstelling met betrekking tot de liquiditeitspositie per 31 december 2019. Op basis van de begin maart aangeleverde halfjaarcijfers (over de periode 1 juli t/m 31 december 2019) oordeelde de licentiecommissie dat niet aan de normstelling was voldaan. Daardoor was er sprake van een derde verzuim, als gevolg waarvan er als sanctie wederom drie wedstrijdpunten in mindering werden opgelegd. Het beroep dat FC Den Bosch tegen dit besluit aantekende is nu door de beroepscommissie afgewezen. Daarmee is vast komen te staan dat er sprake is van een derde verzuim en is de sanctie definitief.

Sanctietraject

Vanwege een eerder besluit van het bestuur betaald voetbal worden de drie wedstrijdpunten nog in mindering gebracht op de ranglijst van het afgelopen seizoen (2019/’20). Op basis van het sanctietraject kan bij een vijfde verzuim de licentie van een BVO worden ingetrokken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen