Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beroepscommissie Licentiezaken: drie punten aftrek FC Den Bosch

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2020, 13:00

Het beroep van FC Den Bosch tegen het besluit van de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal van 12 december 2019 is afgewezen. - Foto: KNVB Media

Het beroep van FC Den Bosch tegen het besluit van de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal van 12 december 2019 is afgewezen. Dat betekent dat de daarin opgelegde sanctie van drie wedstrijdpunten in aftrek op de ranglijst nu definitief is geworden.

Als gevolg van haar financiële positie is FC Den Bosch, op grond van het Licentiereglement, ingedeeld in categorie I van het zogeheten financieel ratingsysteem (FRS) en heeft zij op 26 augustus 2019 een vervolgplan van aanpak ingediend bij de licentiecommissie met betrekking tot het financiële kader. Hieraan zijn meetpunten, normstellingen en een sanctietraject verbonden.

Sanctietraject

Het sanctietraject houdt in dat bij een eerste verzuim een publieke waarschuwing wordt opgelegd, dat bij een tweede, derde of vierde verzuim aftrek van drie winstpunten (tot maximaal negen per seizoen) wordt opgelegd, en dat bij een vijfde verzuim de licentie wordt ingetrokken. Tijdens dit plan van aanpak traject is als gevolg van een eerste verzuim reeds een publieke waarschuwing aan FC Den Bosch opgelegd en derhalve duidelijk gemaakt dat er bij een eerstvolgend verzuim drie wedstrijdpunten in mindering worden gebracht.

Als norm is (onder meer) gesteld dat FC Den Bosch op uiterlijk 1 november 2019 diende te onderbouwen dat de personeelskosten, overeenkomstig het door de licentiecommissie goedgekeurde vervolgplan van aanpak, niet meer zouden bedragen dan het daartoe vastgestelde bedrag. Uit de rapportage van FC Den Bosch blijkt dat  de club hieraan niet heeft voldaan. Op 12 december 2019 heeft de licentiecommissie besloten tot het opleggen van drie wedstrijdpunten in mindering als gevolg van dit tweede verzuim. Tegen dit besluit tekende FC Den Bosch het beroep aan, dat nu door de beroepscommissie ongegrond is verklaard. Omdat er tegen uitspraken van de beroepscommissie geen verder beroep mogelijk is, is de opgelegde sanctie definitief geworden.

Liquiditeitspositie

De licentiecommissie beoordeelt de komende periode in hoeverre FC Den Bosch heeft voldaan aan de normstelling met betrekking tot de liquiditeitspositie per 31 december 2019. De beoordeling vindt plaats op basis van de halfjaarcijfers die uiterlijk 2 maart ingediend moeten worden

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen