Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beroepscommissie bevestigt 3 punten aftrek voor Roda JC

KNVB Media
KNVB Media
5 december 2019, 11:54

Bij Roda JC worden drie punten in mindering gebracht op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal heeft het beroep van Roda JC afgewezen. Daarmee blijft het besluit van de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal, dat op 2 oktober 2019 aan de club werd verzonden, in stand.

De daarin opgelegde sancties, die hiermee definitief zijn geworden, houden in dat bij de club uit Kerkrade drie wedstrijdpunten in mindering worden gebracht en er geldboetes van in totaal € 12.500,- worden opgelegd. De drie punten worden in mindering gebracht op het puntentotaal van de club op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie (niet op de ranglijst van de betreffende periode). 

Motivering

De puntenaftrek wordt opgelegd als gevolg van het overtreden van het Licentiereglement en de Richtlijn wijziging zeggenschap. De overtreding ziet specifiek op de situatie waarin voormalig beoogd aandeelhouder dhr. Garcia de la Vega effectief meer dan 25% van de aandelen/zeggenschapsrechten in Roda JC verkreeg, zonder voorafgaande toestemming van de licentiecommissie. 

De boetes worden opgelegd voor het niet voldoen aan de Informatie- en meldplicht uit het Licentiereglement en voor het niet voldoen aan kwaliteitseisen (1,4 en 6) uit de Richtlijn waarborgen onafhankelijkheid en continuïteit licentiehouder. De BVO Roda JC is als licentiehouder verantwoordelijk voor naleving van de hiervoor genoemde regels.  

Definitieve sancties

Tegen uitspraken van de beroepscommissie licentiezaken is geen beroep mogelijk, waardoor de opgelegde sancties nu definitief zijn. 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen