Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Achilles’29 krijgt een punt in mindering

KNVB Media
KNVB Media
24 januari 2018, 15:30

Achilles '29 krijgt een punt in mindering omdat de club de begroting voor het seizoen 2017/'18 niet op orde heeft. - Foto: KNVB Media

Achilles’29 heeft van de beroepscommissie licentiezaken amateurvoetbal van de KNVB een punt in mindering gekregen. De reden hiervoor is dat de Gelderse club de begroting voor het seizoen 2017/2018 niet op orde heeft. Eerder legde de licentiecommissie amateurvoetbal reeds deze sanctie op, waartegen de club beroep aantekende.

Het gaat hierbij om de begroting zoals die door de club is ingeleverd op uiterlijk 15 juni 2017. Dit besluit houdt geen direct verband met het faillissement van de besloten vennootschap Achilles’29. De licentievoorwaarden hieromtrent heeft de licentiecommissie momenteel in behandeling.

Reële begroting

Clubs in de Tweede en Derde divisie hebben binnen het vastgestelde licentiesysteem amateurvoetbal te maken met licentievoorwaarden. Eén van de voorwaarden binnen het financiële kader van clubs heeft betrekking op het aanleveren van een begroting. 

Clubs uit de Tweede divisie dienen elk jaar voor 15 juni een begroting van het opvolgende seizoen aan te leveren, die ten minste bestaat uit een geprognotiseerde winst en verliesrekening en liquiditeitsbegroting. Clubs kunnen door de licentiecommissie worden verplicht om de begroting te onderbouwen en/of bewijzen te leveren waaruit blijkt dat betreffende begroting gebaseerd is op reële veronderstellingen.

Contactinformatie KNVB Campus

Kom alles te weten over een bezoek aan de KNVB Campus

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen