Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fortuna Sittard krijgt zes punten in mindering

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2017, 17:00

Fortuna Sittard voldeed voor de derde en vier keer niet tijdig aan de financiële doelstellingen. - Foto:

Fortuna Sittard heeft zes winstpunten in mindering gekregen. De Limburgse club heeft in november 2016 voor de derde en vierde keer niet tijdig voldaan aan financiële doelstellingen uit een plan van aanpak dat gericht is op financieel herstel. Het betreft hier de financiële doelstellingen die betrekking hadden op de jaarcijfers 2015/2016 zoals die door de club zijn ingeleverd bij het eerste meetmoment van het vorig seizoen 2015/’16.

De uitspraak volgt na een mondelinge behandeling bij de beroepscommissie, nadat Fortuna Sittard tegen dezelfde straf van de licentiecommissie in beroep ging. Eerder kreeg Fortuna Sittard al een publieke waarschuwing en drie winstpunten in mindering vanwege het niet voldoen aan andere financiële doelstellingen uit hetzelfde plan van aanpak.

Werken aan financieel herstel

Fortuna Sittard is sinds februari 2016 ingedeeld in categorie I en moet werken aan financieel herstel. De clubs en KNVB hebben deze regeling opgesteld om de continuïteit en eerlijkheid van de competities te waarborgen. Fortuna Sittard heeft een plan van aanpak opgesteld, waarin de club uitlegt hoe zij weer financieel gezond wordt. Dit plan van aanpak is in mei 2016 door de licentiecommissie goedgekeurd.

Onderdeel van dat plan zijn financiële doelstellingen waar de licentiecommissie op toeziet. Voldoet de club niet aan die financiële doelstellingen, dan start er een sanctietraject. Dat traject, opgenomen in het Licentiereglement Betaald Voetbal, is voor alle clubs hetzelfde en bestaat uit vijf sancties: een publieke waarschuwing, drie maal drie punten in mindering en uiteindelijk het verlies van de licentie.

Fortuna Sittard kan niet in beroep tegen de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken.

Licentiezaken Licentiezaken Lees meer over het licentiesysteem in het betaald voetbal.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen