Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Topploegen door naar kwartfinale KNVB Beker vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
29 januari 2017, 13:29

FC Twente-captain Maud Roetgering plaatste zich met haar club voor de kwartfinale van de KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

De topploegen in het vrouwenvoetbal hebben zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de KNVB Beker. Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en PSV wonnen dit weekeinde zonder al te veel problemen hun duels in de achtste fiinale.

De achtste finale was het moment waarop de acht Eredivisieploegen in het Bekertoernooi stroomden. Zij waren reglementair gekoppeld aan amateurploegen en speelden een uitwedstrijd. 

FC Twente leek op voorhand de moeilijkste klus te hebben. De ploeg van trainer Tommy Stroot nam het in Sassenheim op tegen veelvuldig landskampioen Ter Leede, de huidige koploper in de Topklasse. Maar FC Twente walste zaterdag over de amateurs uit de Bollenstreek heen en verzekerde zich met een 1-9 zege van een plek bij de laatste acht van het Bekertoernooi.

Spitse scoort bij terugkeer

Sherida Spitse, terug op het oude nest.

International Sherida Spitse speelde haar eerste officiële wedstrijd voor FC Twente sinds zij na drie seizoenen bij het Noorse Lillestrøm SK is teruggekeerd op het oude nest. De middenvelder maakte in de slotfase de negende treffer voor FC Twente. Jill Roord en Ellen Jansen scoorden beiden tweemaal.

Ook PSV zette zaterdag een monsterscore neer. De ploeg uit Eindhoven was in Barendrecht veel te sterk voor RVVH: 0-8. Twee goals kwamen van de schoen van Vanity Lewerissa. Ook Ajax bekerde verder na de 3-4 zege op Saestum. De koploper in de Eredivisie, die niet in de sterkste opstelling speelde, bleef in Zeist vrij makkelijk op de been. Inessa Kaagman, Marlous Pieëte, Loïs Oudemast en Dominique Vugts maakten de Amsterdamse goals.

PEC Zwolle klopt eigen beloften

Vrijdagavond al klopte PEC Zwolle de eigen beloftenploeg met 0-4 en was ADO Den Haag met 2-5 te sterk voor de jeugdige formatie van CTO Zuid. Bij rust stond het in Eindhoven nog 2-2. Voor de thuisploeg was het grote talent Joëlle Smits tweemaal trefzeker. Na rust stelde ADO Den Haag orde op zaken en liep via goals van Mijke Roelfsema, Vesna Veltrop en Eline Koster uit naar een ruime zege. ADO Den Haag veroverde vorig seizoen de KNVB Beker.

Het duel tussen FC Eindhoven en sc Heerenveen werd zondag afgelast. 

Achtste finale KNVB Beker

SpeeldagWedstrijdUitslag
VrijdagCTO Zuid - ADO Den Haag2-5
 Jong PEC Zwolle - PEC Zwolle0-4
ZaterdagRVVH - PSV0-8
 Ter Leede - FC Twente1-9
 Saestum - Ajax3-4
ZondagFortuna Wormerveer - Achilles'29.14.00 uur
 FC Eindhoven - sc Heerenveenafgelast

Inhaalduel 3e ronde opnieuw afgelast

Zaterdag werd het duel tussen vv IJzendijke en SSS, uit de 3e ronde van het KNVB Bekertoernooi, opnieuw afgelast. Vanwege de veldcondities kon er niet worden gespeeld bij de Zeeuwse club. Ook vorige week werd deze ontmoeting al afgelast. De winnaar van deze wedstrijd treft in de Achtste finale Eredivisieclub Telstar.

De KNVB Beker was vorig seizoen een prooi voor de vrouwen van ADO Den Haag.

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen