Cambuur schiet na Ajax ook FC Utrecht uit de KNVB Beker

25 januari 2017, 21:18

Martijn Barto maakte één van de twee goals voor SC Cambuur. - Foto: KNVB Media

SC Cambuur is voor het eerst in de clubhistorie doorgedrongen tot de halve finale van de KNVB Beker. De ploeg van het trainersduo Sipke Hulshoff en Arne Slot verraste na Ajax nu ook FC Utrecht. De Friezen waren het meest koelbloedig in de strafschoppenserie, nadat het treffen in 2-2 was geëindigd.

Leeuwin kopt raak

In de eerste helft van het heerlijke Bekerduel leek er nog niet zoveel aan de hand voor de thuisploeg. Na een half uur spelen was Cambuur-goalie Leonard Nienhuis attent bij een inzet van Yassin Ayoub, maar op de kopbal van Ramon Leeuwin (oud-Cambuur) was ook de doelman kansloos.

Was Cambuur voor de pauze op een poging van Barto na nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Utrecht gekomen, na de pauze veranderde dat. Na een overtreding van Ayoub benutte Erik Bakker de toegekende strafschop, terwijl Barto twintig minuten later zorgde voor een 1-2 voorsprong voor de bezoekers.

Historisch besluit

Een historisch moment: Pol van Boekel komt op advies van de videoscheidsrechter terug op zijn beslissing om een strafschop te geven.

Net als Cambuur leek ook FC Utrecht in de tweede helft een strafschop van scheidsrechter Pol van Boekel te krijgen, maar op advies van de videoscheidsrechter bestudeerde hij de beelden en kwam de leidsman terug op zijn beslissing. Een historisch besluit. De thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan en probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Nacer Barazite was dichtbij, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal.

Vlak voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Giovanni Troupée kopte van dichtbij raak, waardoor het net als een dag eerder uitdraaide op een verlenging. In die verlenging was Utrecht via Sébastien Haller en Kristoffer Peterson dichtbij een voorsprong, maar de pogingen eindigden respectievelijk naast het doel en op de lat. In de penaltyserie bleek Cambuur uiteindelijk het best met de zenuwen om te kunnen gaan en plaatste het zich voor het eerst in de clubhistorie voor de halve finale van de KNVB Beker.

AZ - Heerenveen

Woensdagavond staat ook het duel tussen AZ en sc Heerenveen op het programma. De wedstrijd tussen de twee subtoppers uit de Eredivisie ging van start om 20.45 uur.

WedstrijdUitslag
FC Volendam - Sparta1-1, Sparta w.n.s.
FC Utrecht - SC Cambuur2-2, Cambuur w.n.s.
AZ - sc HeerenveenWoensdag 25 januari, 20.45 uur
Vitesse - FeyenoordDonderdag 26 januari, 20.45 uur

Sparta bekert verder na slijtageslag Sparta bekert verder na slijtageslag Lees het verslag van de eerste kwartfinale tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam.

KNVB Beker KNVB Beker Alles over de KNVB Beker.