Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SC Cambuur wil ook stunten in kwartfinale KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
25 januari 2017, 9:04

SC Cambuur schakelde verrassend Ajax uit in de achtste finale. - Foto: KNVB Media

Om de halve finale van de KNVB Beker te bereiken moet SC Cambuur een loodzwaar parcours afleggen. In de achtste finale zorgde het voor een stunt van jewelste door Ajax met 2-1 uit te schakelen. Woensdag wacht opnieuw een pittige opgave. FC Utrecht is in de Galgenwaard de tegenstander. De aftrap is om 18.30 uur.

Met de overwinning op Ajax zorgde de ploeg uit Leeuwarden voor een herhaling van 30 januari 1996. Toen schakelden de Friezen Wereldkampioen Ajax uit in de beker. Het werd 2-0 door treffers van René van Rijswijk en Milco Pieren.

Het grote verschil is dat de Amsterdammers in het huidige seizoen niet met de reguliere basiself aan de aftrap stonden. Pas toen de ploeg van Arne Slot en Sipke Hulshoff een 2-0 voorsprong had genomen door twee treffers van Martijn Barto, bracht Peter Bosz Amin Younes, Lasse Schöne en Kasper Dolberg in het veld. Pelle Clement bracht Ajax met de 2-1 terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker bleef uit.

De samenvatting van SC Cambuur - Ajax op 15 december.

Rechterrijtje

Het was een mooi succes voor SC Cambuur dat aan een moeizaam seizoen bezig is. De ploeg degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en kon in de huidige jaargang onder Rob Maas maar niet overtuigen. De ploeg bivakkeerde lang in het rechterrijtje van de Jupiler League. Onder het duo Slot en Hulshoff hebben de Friezen de weg naar boven weer gevonden. Momenteel staat de ploeg negende met slechts een kleine achterstand op de plaatsen die recht geven op play-offs aan het einde van het seizoen.

FC Utrecht is logischerwijs de favoriet in het treffen. Met het bereiken van de halve finale  kan de ploeg van Erik ten Hag zijn naam als cupfighter weer waarmaken. De Domstadbewoners wonnen de KNVB Beker in 1985, 2003 en 2004. Vorig seizoen bereikte FC Utrecht de finale. Feyenoord was daarin met 2-1 te sterk.

FC Utrecht verloor vorig seizoen de finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord.

Mooi affiche

Ook het andere affiche op woensdag mag er zijn. Bij AZ – SC Heerenveen treffen de nummers vijf en vier van de Eredivisie elkaar. De ploeg uit Alkmaar heeft wat goed te maken na de moeizame 1-1 zaterdag tegen Sparta. Ook Heerenveen wil graag de nare smaak wegspoelen. De ploeg van Jurgen Streppel leek zondag op weg naar de winst tegen PSV, maar zagen de Eindhovenaren in de laatste minuten langszij komen: 4-3.

Beide ploegen hebben een goede reputatie in de KNVB Beker. AZ won in 1978, 1981, 1982 en 2013. SC Heerenveen zegevierde in 2009. De aftrap in Alkmaar is om 20.45 uur.

Kwartfinales KNVB Beker live op FOX Sports Kwartfinales KNVB Beker live op FOX Sports Bekijk het uitzendschema van FOX Sports. Sparta bekert verder na slijtageslag tegen FC Volendam Sparta bekert verder na slijtageslag tegen FC Volendam Lees het verslag van de eerste kwartfinale. KNVB Beker KNVB Beker Alles over de KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen