Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jack (78) wachtte zijn leven lang op hoofdprijs Feyenoord

KNVB Media
KNVB Media
25 april 2016, 14:37
2:58

Nooit zag Jack Anthonissen Feyenoord een prijs winnen. Tot zondag - Foto: KNVB Media

Feyenoord-fan Jack Antonissen (78) emigreerde in 1961 naar de Verenigde Staten en moest zijn voetballiefde meer dan een halve eeuw missen. In 2014 keerde hij terug naar Rotterdam, om één reden: Feyenoord. Wij volgden hem op de dag dat hij zijn favoriete club voor het eerst met eigen ogen een prijs zag winnen: de KNVB beker.

"Sinds ik geboren ben heb ik naar deze dag uitgekeken", zegt de man die begin jaren zestig de oceaan overstak en daar zijn Rotterdamse accent met het Amerikaanse vermengde. De grote successen van Feyenoord gingen aan hem voorbij. Het winnen van de Europa Cup I en de wereldbeker in 1970, de UEFA Cup in 1974 en 2002, de landstitels en KNVB bekers; Jack was er niet bij.

En nu, op 24 april 2016, zit hij op 78-jarige leeftijd in het stadion voor de bekerfinale tegen FC Utrecht. Jack geniet intens van de sfeervolle Kuip en de 2-1 zege van de club die al die jaren in zijn hart is blijven zitten. "De beker is binnen en ik ben zo blij. Voor mezelf en voor alle Feyenoord-supporters door het hele land." Bekijk de beelden Bekijk de beelden Feyenoord verslaat FC Utrecht met 2-1 en wint de KNVB beker in de sfeervolle Kuip.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen