Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beroepscommissie licentiezaken wijst beroep ADO Den Haag af

KNVB Media
KNVB Media
30 september, 20:52

De beroepscommissie licentiezaken heeft het beroep van ADO Den Haag tegen de punten aftrek afgewezen. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken heeft het beroep van ADO Den Haag tegen de besluiten van de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal van 13 augustus 2021 en 13 september 2021 ongegrond verklaard.

Daarmee zijn de besluiten van de licentiecommissie, inhoudende het in mindering brengen van in totaal zes wedstrijdpunten als gevolg van het niet kunnen overleggen van een toereikende garantstelling, definitief geworden. De wedstrijdpunten worden op de eindranglijst in mindering gebracht.

Licentiesysteem betaald voetbal

Het door de KNVB ingestelde Licentiesysteem heeft als doelstelling het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan het waarborgen van het voortbestaan van BVO’s. Het systeem kent een dynamisch karakter, wat betekent dat BVO’s die uitkomen in de competities betaald voetbal niet jaarlijks een nieuwe licentie hoeven aan te vragen. Een licentie kan komen te vervallen of een BVO worden ontnomen indien zij bij herhaling niet voldoet aan de geldende licentie-eisen. BVO’s kunnen tegen besluiten van de licentiecommissie in beroep gaan bij de beroepscommissie licentiezaken. Besluiten van de beroepscommissie licentiezaken zijn bindend. 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen