Helmond Sport en Emmen imponeren in play-offs

8 mei 2017, 23:00

De eerste ronde van de play-offs in de Jupiler League begon met twee spectaculaire duels. - Foto: KNVB Media

Helmond Sport en FC Emmen hebben maandagavond indruk gemaakt in de eerste ronde van de play-offs in de Jupiler League om promotie naar de Eredivisie. Beide clubs boekten in hun eerste duel een overwinning.

Helmond Sport won het eerste duel thuis met 4-2 van Almere City FC, maar daar zag het lange tijd bepaald niet naar uit. Twintig minuten voor tijd stonden de bezoekers nog voor met 0-2 (goals van Gaston Salasiwa en Rick ten Voorde) en leken ze met een been al in de volgende ronde van de play-offs te staan.

Maar het ging alsnog mis voor de ploeg uit Almere. De Brabanders rechtten hun rug en kwamen spectaculair terug. Teije ten Den was met een kopbal verantwoordelijk voor de aansluitende treffer, waarna Robert Braber de gelijkmaker aantekende. Jordy Thomassen en Steven Edwards (uit een strafschop) zetten het duel op zijn kop, waardoor de Helmonders ineens een goede uitgangspositie hebben verkregen voor de return op vrijdag.

Issa Kallon.

Emmen kleineert RKC

FC Emmen lijkt al helemaal zeker van de volgende ronde in de play-offs. Het team uit Drenthe wist met liefst 1-5 te winnen bij RKC Waalwijk, waardoor de thuiswedstrijd een formaliteit lijkt.

De bezoekers stonden bij rust al met 0-2 voor (doelpunten Youri Loen en Issa Kallon). Na rust liep FC Emmen verder weg via Alexander Bannink, Frank Olijve en Kai Huisman. Johan Voskamp deed vlak voor tijd nog iets terug voor de Brabanders.

De returns worden vrijdagavond gespeeld. De winnaars van beide confrontaties stuiten in de volgende ronde op de nummers zestien en zeventien uit de Eredivisie.