Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVV-Venlo na vier jaar terug in de Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2017, 11:58

Volgend seizoen weer Eredivisie-voetbal in het karakteristieke Seacon Stadion, beter bekend als De Koel. - Foto: KNVB Media

VVV-Venlo keert na vier jaar terug op het hoogste niveau. De Limburgers wonnen vrijdag de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk (1-2), zijn daardoor voor de concurrentie niet meer te achterhalen en promoveren naar de Eredivisie.

Maurice Steijn, succesvol trainer van VVV-Venlo.

De ploeg van coach Maurice Steijn kan het paasweekeinde nog extra glans geven door maandag ook de titel in de Jupiler League te veroveren, maar is daarvoor afhankelijk van een misstap van Jong Ajax. Als de Venlonaren zelf in eigen huis van FC Emmen winnen en de Amsterdamse beloften laten minimaal twee punten liggen op bezoek bij Jong PSV, dan is ook het kampioenschap in Venlose handen.

Dat de titel en promotie van VVV niet samenvallen, heeft te maken met het feit dat de huidige nummers twee van de ranglijst - Jong Ajax - reglementair niet kan promoveren naar de Eredivisie. 

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Jupiler League.

Leemans de verlosser

Op Goede Vrijdag werd Clint Leemans de verlosser van Venlo. In de 38e minuut benutte hij een strafschop waardoor het goed spelende VVV de eerste helft met een 0-1 voorsprong afsloot. Na rust liep het moeizamer bij de koploper, zeker na de gelijkmaker, eveneens uit een strafschop van Johan Voskamp.

De vele meegereisde supporters leken er in te berusten dat het promotiefeestje nog even uitgesteld moest worden, totdat Leemans in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een vrije trap voor zich opeiste en vanaf een meter of achttien genadeloos uithaalde: 1-2. Met zijn twee goals kroonde de middenvelder zich tot de held van de Waalwijkse avond en kon het feestje met de supporters alsnog gevierd worden.

En het bleef nog lang onrustig in Venlo...

Paasmaandag volledige speelronde

Maandag, Tweede Paasdag, volgt in de Jupiler League nog een complete speelronde. VVV trapt om 14.30 uur in De Koel af voor het duel met FC Emmen. Nummer twee Jong Ajax gaat op bezoek bij Jong PSV. Ook op De Herdgang in Eindhoven klinkt om 14.30 uur het eerste fluitsignaal.

Aanstellingen Aanstellingen Bekijk alle aanstellingen voor de 35e speelronde in de Jupiler League.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen