Koploper VVV-Venlo in slotfase onderuit in Dordrecht

18 maart 2017, 14:10

Maurice Steijn leed met koploper VVV-Venlo de zesde nederlaag van het seizoen. - Foto: KNVB Media

Op de koppositie van VVV-Venlo staat sinds een paar weken weinig druk. Het gat met de achtervolgers is zo groot dat de Venlonaren ontspannen richting het kampioenschap van de Jupiler League zouden kunnen uitrollen. Waarbij het bezoek van vrijdag aan FC Dordrecht, de nummer negentien van de ranglijst, op voorhand een formaliteit zou moeten zijn.

Dat liep even anders voor de ploeg van Maurice Steijn. Twee keer verspeelde VVV-Venlo in het huis van de Schapenkoppen een voorsprong. Vroege goals van Vito van Crooij (13e minuut) en Joey Sleegers (17e minuut) konden niet voorkomen dat beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten: 2-2.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig, totdat FC Dordrecht in de slotfase keihard toesloeg via Everon Pisas, Alessio da Cruz en Joël Thomas en de koploper zodoende een pijnlijke nederlaag bezorgde.

Eerste treffer Neres

Eerste Ajax-treffer voor David Neres.

Die misstap bleef echter zonder heel grote gevolgen, aangezien ook de nummers twee en drie van de Jupiler League punten verspeelden. Jong Ajax liet zich aftroeven door een fanatiek NAC Breda (4-3), terwijl MVV op bezoek bij Telstar op 1-1 bleef steken. Aangezien Jong PSV in de streekderby tegen Helmond Sport (3-0) wel de drie winstpunten pakte, nemen de Eindhovense beloften de derde plaats in de Jupiler League over van MVV.

Voor Jong Ajax maakte de Braziliaanse winteraankoop David Neres zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst. Hij opende in Breda na elf minuten de score, maar kon niet verhinderen dat de thuisploeg als winnaar uit het doelpuntenfestijn tevoorschijn kwam. Cyriel Dessers was met twee fraaie treffers de grote man van het Avondje NAC.

Speelronde 31 Speelronde 31 Bekijk alle uitslagen van de 31e speelronde in de Jupiler League.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Jupiler League.