Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVV vergroot voorsprong, Achilles loopt in op Dordrecht

KNVB Media
KNVB Media
11 maart 2017, 9:25

VVV won vrijdag met 4-1 van Fortuna Sittard en liep verder uit op concurrent Jong Ajax. - Foto: KNVB Media

VVV-Venlo heeft vrijdagavond een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap in de Jupiler League. Het team van trainer Maurice Steijn won voor eigen publiek met 4-1 van Fortuna Sittard. In de onderste regionen liep hekkensluiter Achilles'29 in op FC Dordrecht.

Ralf Seuntjens was de gevierde man bij VVV. De Jupiler League-topscorer van vorig seizoen werkte tegen Fortuna Sittard het leer drie keer tegen de touwen. De vierde Venlose treffer kwam op naam van Vito van Crooy. Namens Fortuna Sittard scoorde de van Galatasaray gehuurde Emrah Bassan. De ploeg uit Zuid-Limburg speelde overigens bijna een uur met een man minder na een rode kaart voor Kamen Hadzhiev.

Abdelhak Nouri verloor met Jong Ajax bij De Graafschap.

VVV liep door de overwinning verder uit op nummer twee Jong Ajax. De Amsterdamse beloftenploeg verloor vrijdagavond op De Vijverberg met 3-2 van De Graafschap. Jong Ajax trad onder meer aan met Matteo Casseira, Abdelhak Nouri en het Braziliaanse talent David Neres. Zij zagen hoe Anthony van den Hurk uitgroeide tot grootste plaaggeest van de Amsterdammers. De spits van De Graafschap scoorde drie keer. Namens Jong Ajax waren Vaclav Cerny en Frenkie de Jong trefzeker.

Negen punten

De achterstand van Jong Ajax op VVV is door het verlies opgelopen tot negen punten. Daarachter staat FC Volendam met 52 punten. De wijdbroeken boekten vrijdag een benauwde 1-0 overwinning op Helmond Sport, dat reeds in het bezit is van een periodetitel. Matchwinner werd Enzo Stroo. Voor de 22-jarige aanvaller betekende de treffer tegen Helmond Sport het eerste doelpunt in zijn profcarrière.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de stand in de Jupiler League.

In de onderste regionen van de Jupiler League is hekkensluiter Achilles'29 ingelopen op FC Dordrecht. De tegen degradatie strijdende Groesbekers wonnen met 1-0 van Jong FC Utrecht. Kursat Sürmeli maakte het enige doelpunt. FC Dordrecht verloor in eigen huis met dezelfde cijfers van MVV Maastricht. Florian Loshaj maakte het enige doelpunt. De achterstand van Achilles op Dordrecht bedraagt na vrijdagavond nog zes punten.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle resultaten van de 29ste speelronde.

Aanstaande maandag staat er opnieuw een speelronde in de Jupiler League op het programma. Dan wordt onder meer de Lichtstadderby tussen FC Eindhoven en Jong PSV gespeeld.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen