Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVV-Venlo profiteert en neemt koppositie over

KNVB Media
KNVB Media
5 november 2016, 10:25

VVV-Venlo won vrijdag in eigen huis met 3-1 van FC Dordrecht. - Foto: KNVB Media

VVV-Venlo is de grote winnaar van de dertiende speelronde in de Jupiler League. De ploeg van coach Maurice Steijn boekte vrijdag een eenvoudige 3-1 overwinning op FC Dordrecht en zag de naaste concurrenten Jong PSV en NAC Breda onderuit gaan. VVV-Venlo is daardoor de nieuwe koploper in de Jupiler League.

De Limburgers profiteerden vrijdag optimaal van de misstappen van de concurrentie. Koploper Jong PSV en NAC Breda gingen beide op vreemde bodem tenonder. Jong PSV was in de streekderby met Helmond Sport de mindere partij (1-0), terwijl NAC Breda niet bleek opgewassen tegen Jong Ajax: 2-1. Voor de Amsterdammers maakte Anwar El Ghazi, door trainer Peter Bosz teruggezet naar de beloften, de openingstreffer. 

Maurice Steijn staat met VVV-Venlo bovenaan in de Jupiler League.

Zelf maakte VVV-Venlo in de eigen Koel geen fout. Vito van Crooij opende halverwege de eerste helft de score. De gelijkmaker op slag van rust, een benutte penalty van Michael Chacon, was even een streep door de rekening, maar na rust brachten goals van Clint Leemans (strafschop) en Ralf Seuntjens de drie punten in veiligheid: 3-1. De volgende speeldag in de Jupiler League is op vrijdag 18 november. VVV-Venlo speelt dan uit tegen NAC Breda.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Jupiler League.

Limburgse glorie

Limburg beleefde sowieso een goede voetbalavond, want in het uiterste zuiden deed ook MVV goede zaken. De Maastrichtenaars versloegen op de valreep Telstar met 2-1, glipten daardoor op de ranglijst voorbij Jong PSV en NAC Breda en staan nu tweede. MVV speelde in het duel met Telstar bijna de gehele tweede helft met een man meer, maar maakte pas een minuut voor tijd via Dyon Gijzen de winnende treffer.

De meeste goals vielen vrijdagavond in Doetinchem waar De Graafschap tegen Fortuna Sittard een prettige avond beleefde: 5-0. In de onderste regionen pakte FC Oss een punt tegen FC Emmen (2-2), maar bleven Achilles'29 en Jong FC Utrecht met lege handen in de uitduels met respecitevelijk Almere City FC en FC Eindhoven. 

Speelronde 13 Speelronde 13 Bekijk alle uitslagen in de Jupiler League.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen