Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong FC Utrecht schrijft historie met promotie naar Jupiler League

KNVB Media
KNVB Media
10 mei 2016, 12:15

De beloften van FC Utrecht stelden maandagavond het kampioenschap veilig - Foto: FC Utrecht

Het is een historisch moment, de promotie van Jong FC Utrecht vanuit de beloftencompetitie naar de Jupiler League. Vanwege de invoering van de nieuwe voetbalpiramide maakt de kampioen van de beloftencompetitie de overstap naar het betaald voetbal. "Deze titel en de promotie naar de Jupiler League zijn het succes van de hele club én de FC Utrecht Academie", aldus Jong FC Utrecht-trainer Robin Pronk op de website van de club.

Beloftenteams in de Jupiler League zijn niet nieuw. Sinds 2013 komen Jong PSV en Jong Ajax al uit op het tweede niveau, terwijl ook de beloften van FC Twente twee jaar lang in de Jupiler League hebben gespeeld. Jong FC Utrecht schaart zich als gevolg van de invoering van de nieuwe voetbalpiramide in dat rijtje.

Uit naar Cambuur

Of het al tot mij en de spelers doordringt wat het inhoudt, die promotie naar de Jupiler League? Nee, ik denk het nog niet

Voor de ogen van ruim 2000 supporters mochten de beloften van FC Utrecht maandagavond de kampioensschaal de lucht in tillen. "Of het al tot mij en de spelers doordringt wat het inhoudt, die promotie naar de Jupiler League? Nee, ik denk het nog niet. Dat ga je komend seizoen pas écht merken, als je op een vrijdagavond in Leeuwarden voor tienduizend fans tegen SC Cambuur speelt", zegt Pronk op de clubsite.

Het bestuur van FC Utrecht juicht in elk geval toe dat de beloften de stap naar de Jupiler League zetten. "Als club hebben we de afgelopen jaren heel veel tijd, geld en energie gestoken in onze jeugdopleiding. Wat is er dan mooier dan hen op het hoogst mogelijke podium te laten voetballen?", stelt algemeen directeur Wilco van Schaik in AD/Groene Hart.

Leerzaam

Pronk sluit zich bij die woorden aan. De trainer van Jong FC Utrecht laat in dezelfde krant weten uit te kijken naar het Jupiler League-avontuur. ,,We geloven dat het voor jonge jongens beter is in grotere stadions te spelen voor meer publiek. Daar leren ze meer van dan op maandagavond voor een paar honderd man in de beloftencompetitie. Voor talenten is er geen mooier platform dan de Jupiler League."

De ontlading is groot bij de spelers van Jong FC Utrecht na het behalen van de titel

Beloftenteams in de Jupiler League Beloftenteams in de Jupiler League De regels en voorwaarden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen