Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kampioen Jong FC Utrecht naar Jupiler League

KNVB Media
KNVB Media
9 mei 2016, 20:24

Jong FC Utrecht wordt naast Jong Ajax en Jong PSV het derde beloftenteam in de Jupiler League. - Foto: KNVB Media

Jong FC Utrecht is maandagavond kampioen geworden en heeft zich geplaatst voor de Jupiler League. De ploeg van trainer Robin Pronk speelde op de slotdag in eigen huis 1-1 tegen FC Volendam. Het was voldoende om directe concurrent AZ voor te blijven.

AZ had lange tijd de beste papieren om het kampioenschap binnen te slepen. Vorige week kwam daar echter verandering in, nadat FC Utrecht in Alkmaar won: 0-2.

Maandag had FC Utrecht aan een punt genoeg voor de titel. Gemakkelijk ging dit niet. Hoewel de thuisploeg de beste kansen kreeg, kwam het in de problemen toen Soyfan Amrabat zijn tweede gele kaart kreeg. Desondanks kwam FC Utrecht op voorsprong dankzij Hamza Boukhari. Vlak voor tijd deed Nick Runderkamp iets terug voor FC Volendam. Achteraf bleek de uitslag niet van belang, omdat Jong AZ tegelijkertijd met 2-1 verloor van Jong Sparta.

Doorstromen vanuit beloftencompetitie

Omdat FC Twente stopte na het seizoen van 2014-'15, kwamen in het afgelopen seizoen alleen de beloftenteams van Ajax en PSV uit in de Jupiler League. De competitie telde hierdoor slechts negentien clubs. Om volgend seizoen weer op twintig teams uit te komen in de Jupiler League, stroomt één elftal vanuit de beloftencompetitie door. Met de invoering van de voetbalpiramiden worden de andere beloftenteams verdeeld over de nieuwe Tweede en Derde divisie.

Beloftenteams in de Jupiler League Beloftenteams in de Jupiler League De regels en voorwaarden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen