Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sparta Rotterdam grote winnaar Gouden Stier uitreiking

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2016, 18:18

Topscorer Ralf Seuntjes (VVV-Venlo) omringd door winnende Spartanen - Foto: KNVB Media

Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam) is tijdens de Jupiler League Gouden Stier uitreiking uitgeroepen tot beste speler van het seizoen 2015/'16. Twee collega-Spartanen vielen ook in de prijzen. Denzel Dumfries ontving de Gouden Stier voor beste talent, Alex Pastoor werd uitgeroepen tot beste trainer. Ralf Seuntjens (VVV-Venlo) ontving de prijs voor topscorer van de Jupiler League.

Kersvers international Vincent Janssen reikte de Gouden Stier uit naar Thomas Verhaar.

Verhaar, een van de absolute smaakmakers binnen de kampioensploeg van Sparta Rotterdam, ontving de Gouden Stier tijdens een feestelijke uitreiking in het Yanmar stadion van Almere City FC. Mede door zijn 24 treffers wist Sparta overtuigend kampioen van de Jupiler League te worden. In de strijd om de titel 'beste speler' wist hij Leon de Kogel (Go Ahead Eagles), Tarik Tissoudali (Telstar), Ricardo Kip (Almere City FC) en zijn ploeggenoot Paco van Moorsel achter zich te houden.

Zowel de fans als de trainers en aanvoerders uit de Jupiler League brachten hun stem uit op een van de genomineerden. Kersvers international Vincent Janssen, de huidige topscorer van de Eredivisie en voormalig speler van Almere City FC, reikte de Gouden Stier uit aan Verhaar.

Dumfries talentvolste

Denzel Dumfries werd uitgeroepen tot beste talent van het seizoen. Jong Oranje-coach, Fred Grim, overhandigde het jonge talent de bijbehorende Gouden Stier. Dumfries kreeg de meeste stemmen van de aanvoerders en coaches in de Jupiler League en bekroont daarmee een uitstekend seizoen bij Sparta Rotterdam.

Ralf Seuntjens schoot een totaal van 28 treffers tegen de touwen en heeft een belangrijk aandeel in de uitstekende prestaties van VVV-Venlo dit seizoen. Het aantal doelpunten was ruim voldoende om Thomas Verhaar (24 treffers) achter zich te houden. Op 13 mei start VVV-Venlo in de halve finale van de Jupiler Play-Offs tegen Go Ahead Eagles.

Pastoor beste trainer

Sparta-trainer Alex Pastoor (links) met zijn assistent Michael Reiziger

Alex Pastoor, die zijn ploeg Sparta Rotterdam naar het kampioenschap in de Jupiler League leidde, bekroonde het seizoen met een individuele prijs. Pastoor mag zich de beste trainer van de Jupiler League 2015/'16 noemen en ontving de Gouden Stier uit handen van collega-trainer John van den Brom. Van den Brom, inmiddels coach van AZ, begon zijn trainerscarrière in de Jupiler League bij AGOVV in Apeldoorn.

Niet alleen Alex Pastoor, maar de gehele selectie van Sparta, werd in het zonnetje gezet en ontving uit handen van journalist, schrijver en Sparta-supporter Hugo Borst een Gouden Stier als kampioen van de Jupiler League.

De Gouden Stier uitreiking

De Gouden Stier uitreiking is een initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie, de clubs uit de Jupiler League en hoofdsponsor Jupiler. De gouden stier is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League die zich ontwikkelen richting de top. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek in de categorie beste speler.

Jupiler League teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen eveneens een Gouden Stier. Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de Gouden Stieren op www.jupilerleague.nl.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen