Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Virtuele schema's Europees ticket en play-offs promotie/degradatie

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2022, 15:33

AZ, dat komende zondag Ajax ontvangt, heeft de vierde plaats nog in zicht. - Foto: KNVB Media

Met nog drie wedstrijden te gaan in de Eredivisie nadert de ontknoping. De strijd om de Europese tickets en deelname aan de play-offs om promotie/degradatie wordt de komende weken beslist.

Europese tickets

In de Eredivisie plaatst de kampioen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. De nummer twee stroomt in de derde voorronde van de Champions League in.

PSV is als winnaar van de TOTO KNVB Beker verzekerd van de play-offs voor de Europa League. Als de Eindhovenaren in de competitie bij de eerste twee eindigen, dan schuift het ticket voor de play-offs van de Europa League door naar de nummer drie. De club die als vierde eindigt is zeker van de derde voorronde van de Conference League.

De nummers vijf tot en met acht spelen in de play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. De huidige nummers vijf en zes, respectievelijk AZ en Vitesse, zijn al zeker van de play-offs. AZ heeft nog goed zicht op de vierde plaats.

Het virtuele schema van de verdeling van de Europese tickets per 1 mei.

Promotie/degradatie

De nummers 17 en 18 van de Eredivisie degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. FC Emmen en FC Volendam promoveren vanuit de Keuken Kampioen Divisie rechtstreeks naar de Eredivisie.

Verder strijden de nummer zestien van de Eredivisie, de vier periodekampioenen van de Keuken Kampioen Divisie (ADO Den Haag, Excelsior en FC Eindhoven zijn zeker) én de twee beste resterende ploegen van diezelfde divisie (uitgezonderd beloftenteams) om de resterende plek in de Eredivisie. Roda JC is op basis van de stand ook zeker van de nacompetitie. Vrijdag staat de 38e en laatste speelronde van de reguliere competitie op het programma.

Het virtuele schema van de Keuken Kampioen play-offs per 1 mei.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen