Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wijzigingen in Eredivisie door succesvolle kwalificaties Europese toernooien

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2020, 15:15

PSV-spits Erhan Zahavi juicht na zijn doelpunt tegen Rosenborg BK. - Foto: Soccrates Images

De speeldata/tijden van tientallen wedstrijden in de Eredivisie zijn gewijzigd. Dit was nodig met het oog op de verplichtingen van vier Nederlandse clubs in de Europese toernooien.

In het kader van de veranderagenda hebben alle clubs uit de Eredivisie besloten om Europees spelende clubs de ruimte te bieden voor een goede voorbereiding als zie hierom vragen. Van alle vier de clubs (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV) heeft de KNVB dit verzoek ontvangen. Het gaat om wijzigingen tot 1 januari aangezien de clubs uitkomen in de poulefases van de Champions League (Ajax) en Europa League (AZ, Feyenoord en PSV).

Daarnaast is voor dit seizoen ook besloten dat Ajax, AZ, Feyenoord en PSV niet gelijktijdig mogen spelen in de eigen competitie, de Eredivisie. Voorheen ging deze regel alleen op voor Ajax, Feyenoord en PSV. Dit zodat tv-kijker altijd alle wedstrijden van de topclubs live kan volgen bij FOX.

Keuken Kampioen Divisie

Ook in de Keuken Kampioen Divisie wordt een groot aantal wedstrijden verschoven. Nu het zeer aannemelijk is dat de wedstrijden in de Tweede Periode zonder of voor beperkt publiek moeten worden gespeeld, hebben de clubs ervoor gekozen de wedstrijden te spreiden zodat men bij FOX elk duel live kan volgen. Het speelschema voor deze Tweede Periode was afgelopen zomer opgesteld uitgaande van de mogelijkheid dat er weer in volle stadions kon worden gespeeld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen